Öğrencilere Kızılay üyesi olan Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gözde Ramazanoğlu ile birlikte vizyon ve hedef konusunda eğitim verildi. 

Adana’nın tarihi yerlerini gezen çocuklar, daha sonra Ramazanoğlu Medresesi'nde Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ile bir araya geldi. Saygılı, Kızılaycılık, gönüllülük ve güvenli yaşam konularında öğrencilere bilgi verdi.

Doç. Dr. Gözde Ramazanoğlu, bu tarihi mekanda çocuklarla birlikte olmaktan mutlu olduğunu belirterek, “Bu çocukların, ülkenin yarınlarında önemli yerlerde olmalarını, çok kitap okuyup, çok çalışmalarını diliyorum” dedi.

Türk Kızılay’ının, alan el ile veren el arasında köprü vazifesi gördüğünü ifade eden Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı da, “Bizler, ülkemizin geleceği olan çocuklarımızla bir araya gelmekten son derece mutluyuz. Şehirden uzakta, ücra köylerde birçok imkandan yoksun olan bu çocuklar da bizim çocuklarımız. Onlar da şehirlerde yaşayan çocuklarımız gibi her şeyin en iyisine layık. Çocuklarımıza şehrimizin gezilebilecek tarihi mekanları gezdirildi. Çocuklarımız çok mutlu oldular. Dolu dolu bir gün geçirdiler. Onların mutluluğu bizlerin de mutluluğu” diye konuştu.

Saygılı, öğrencilerden derslerine iyi çalışmalarını isteyerek, yaz döneminde bol kitap okumalarını tavsiye etti. Saygılı, şunları söyledi:“Sizlerin üniversiteyi bitirip, ülkemizin önemli kademelerinde görev almanızı, yarının mühendisi, doktoru, sanatçısı, iş adamı ve yöneticisi olma konusunda gayret göstermenizi istiyorum. Bu duygularla sizleri gönüllü Kızılay elçileri ilan ediyorum.”

Kızılay Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, çeşitli hediyeler verdiği öğrencilerden, çok çalışmalarını ve ülkeye faydalı bireyler olmalarını istedi.
Editör: Barış Köksal