Adana Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek Adana Kısa Film Maratonu’nda jüri değerlendirmesi sonucu yarışmaya hak kazanacak 20 eser için 20 noktada film setleri kurulacak. Ön kurulun seçeceği 20 senaryo, 5’er bin lira desteklenecek.
Adana Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 11-17 Eylül 2017 tarihleri arasında düzenlenecek 24. Uluslararası Adana Film Festivali kapsamında yapılacak Adana Kısa Film Maratonu, Adana’yı kısa film setine dönüştürecek. Jüri değerlendirmesinin ardından Adana Film Festivali içeriğine dahil edilecek 20 kısa film için ayrı ayrı oluşturulacak film setleri, kenti kısa film platosuna çevirecek. 5’er bin lira destek alan filmler, festivalin başlangıç günü çekimlere başlayacak. Çekimleri tamamlanan kısa filmler, büyük ödül gecesinden bir gün önce mesai saati bitimine kadar jüriye teslim edilecek. İlk üçe giren filmler, büyük ödül gecesinde ödüllerini alacak.

Adana Film Festivali Genel Direktörü-Altın Koza A.Ş. Genel Müdürü İsmail Dikilitaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün Türk sinemasının ve sanatın gelişimine büyük önem verdiğini belirterek, festival içeriğinin bu yıl  ve Adana Kısa Film Maratonu kapsamında kentin 20 ayrı noktasında oluşturulacak film setlerinin Adana’da yoğun sanat günlerinin yaşanmasını, sinema adına renkli görüntülerin oluşmasını sağlayacağını açıkladı.

Adana Film Festivali kapsamında Altın Koza Ödülleri'nin dağıtılacağı yarışmalarda bu yıl bazı ulusal kategoriler uluslararası kimlik kazanırken, portföye eklenen yeni kategoriler de organizasyonun içeriğini zenginleştiriyor. 6 ana kategoride Altın Koza Ödülleri'nin dağıtılacağı festivalin uluslararası özelliği bu yıl en az ulusal yarışmalar kadar ilgi görecek, dikkat çekecek. Festivalin yarışma başvuruları 17 Mayıs 2017 Çarşamba günü başladı.
 
Portföye yeni yarışma kategorileri eklendi

Daha önce Adana Konulu Senaryo Yarışması ismiyle hayata geçirilen kategori, bu yıl Adana Kısa Film Maratonu Yarışması adı ve içeriğiyle yapılacak. 12 ülkenin katıldığı Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması’nın ise kapsamı genişletilerek, Uluslararası Kısa Film Yarışması adıyla sinemaseverlerin karşısına çıkacak. Yine geçmişte Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması adıyla düzenlenen kategori, 24. festivalde Uluslararası Öğrenci Filmleri Yarışması adına ve içeriğine dönüşüyor. Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek Uluslararası Çocuk ve Gençlik Filmleri Yarışması’nın jürisi de çocuk ve gençlerden oluşacak. Jüri için seçilen çocuklar ve gençler, festival öncesi alacakları eğitimin ardından görevlerini yerine getirecek.

Yine çocuk ve gençler için çeşitli atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. Bu yılki festivalin kapsamında oluşturulacak Sinema Pazarı’nda ise sinema sektörünün aktörleri buluşup, sektörün gelişimi ve sorunların çözümü için beyin fırtınalarıyla geçen birliktelikler düzenleyecek. Festivalin yarışmalı kategorileri şöyle:

“Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması, Uluslararası Kısa Film Yarışması, Uluslararası Öğrenci Filmleri Yarışması, Adana Kısa Film Maratonu, Çocuk ve Gençlik Filmleri Yarışması.”

Her bir yarışma kategorisinin farklı dallarıyla birlikte eserler toplam 36 dalda Altın Koza Ödülü'nü kazanmak için jürinin ve halkın beğenisine sunulacak. Festivalin bir diğer ayağında ise dünya sineması ile Türk dünyası ve Türk sineması seçkilerinden oluşan özel gösterimlere yer verilecek, atölyeler, konserler ve sergiler gerçekleştirilecek.
 
Editör: Barış Köksal