Yüreğir Ziraat Odası, Vali Mahmut Demirtaş’ın çağrısı üzerine “coğrafi işaret tescil işlemleri” için Türk Patent ve Marka Kurumu Coğrafi İşaretler Daire Başkanlığı’na başvurdu. Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Remzi Özdoğan ve oda üyeleri ile birlikte Vali Mahmut Demirtaş’ı makamında ziyaret eden Adana Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Adana’nın karpuzunu tescillemek için çalışma başlattıklarını söyledi.



Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, ziyarette yaptığı açıklamada, Vali Mahmut Demirtaş’ın katılımıyla geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Karpuz Festivali’nde “Adana’nın coğrafi işaret ve geleneksel ürün adı tescili alabilecek potansiyel ürünlerle ilgili çalışma başlatılması” talebi üzerine, Yüreğir Ziraat Odası olarak Adana’nın karpuzunu tescillemek üzere Türk Patent ve Marka Kurumu Coğrafi İşaretler Daire Başkanlığına başvurduklarını söyledi.

Doğan, ayırt edici bir değer taşıyan her varlığın korunması düşüncesinden hareketle yola çıktıklarını belirterek, "Markanın korunması tescille başlar. Biz Adana karpuzunu tescilleme konusunda tüm yasal prosedürleri yerine getiriyoruz. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden de destek alıyoruz. Bunun için üniversitemizin değerli temsilcilerine de teşekkür ediyorum. Bu konu Adana'nın konusudur, Adana'nın markasıdır. Hep birlikte sahip çıkmak da görevimiz" ifadelerini kullandı.

Vali Mahmut Demirtaş ise ziyaretten ve Yüreğir Ziraat Odası’nın Adana karpuzunu tescilleme konusunda başlattığı çalışmalardan dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Adana karpuzunu bir marka haline getirip Türkiye ve dünyada tanıtmak istiyoruz. Adana karpuzu marka olabilecek bir ürün. Her tarafta aranan bir ürün. Yüreğir Ziraat Odası’na ve karpuzun tescillenmesi konusuna destek veren tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum” dedi.
 
Editör: Barış Köksal