Atatürk Parkı’nda “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” için basın açıklaması yapan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Durmuş Ökten, “Büyükşehir Belediyesi olarak amacımız Adana’nın kadın dostu şehirler arasında yer almasını sağlamak. Biz kadın dostu bir şehir oluşturmak için yola çıktık. Bunun için çalışıyoruz. Şubat ayında “Avrupa Birliği Kadın Dostu Şehirler” kapsamına Adana’yı dahil edilmesi söz konusu. Ayrıca “Aile Danışmanlığı” hizmetini bu ay içerisinde faaliyete geçirip, Kent Konseyi Kadın Meclisi ile koordineli şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Adana’da kadın erkek eşitliğini ve kadının ekonomiye katkısını sağlamak için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Adana’yı birlikte daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için hep birlikte hareket edeceğiz” dedi.

CEZALAR ARTIRILMALI

Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Cennet Ünal ise, Kadın Meclisi olarak hükümeti, kadına yönelik şiddet vakalarının hukuki mekanizmalarının artırılması noktasında göreve çağırdı. Ünal, “Kadınlar olarak artık daha fazla şiddet, cinayet haberi duymaya okumaya tahammülümüz kalmadı. Aşırı sevgi, saygın tutum, iyi hal, haksız tahrik gibi cezai indirimleri hiçbir cinayet haklı kılamaz. Cezai müeyyidelerin artırılmasını ve uluslararası standartlara getirilmesini istiyoruz. Şiddete uğrayan kadınlar için sığınma evlerinin artırılması, ücretsiz danışmanlık, psikolojik ve tıbbı destek, yasal yardımlar yapılması için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı göreve çağırıyoruz” dedi.
Kadına yönelik şiddeti engellemek için gerekli eğitimlerin çocuk yaşta başlayabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredatlarını düzenlemesi gerektiğini de vurgulayan Ünal, ayrıca televizyon kanallarındaki dizi ve programlar için Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na konuyal ilgili çalışmaya davet etti.

ZUMBA YAPTILAR, TİYATRO İZLEDİLİR

Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi’nin “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” etkinliklerinde, kadınlar Cumhuriyet Parkı’nda zumba dansı yaptı, bankları mora boyadı. Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda yönetmenliğini Galip Erdal’ın yaptığı “Sacide” adlı oyunun galasına davetli olarak katıldı. Oyunu izleyenler arasında Yumurtalık Kadın Açık Cezaevi’nden kadın mahkumlar da yer aldı.
Etkinliğe, Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Semra Sakar, Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan, Adana Kamu-Sen İl Temsilcisi Selahattin Dolgun, MHP Kadın Kolları Başkanı Dudu Yaşar ve STK kadın başkanları ve temsilcileri katıldı.
Editör: Barış Köksal