Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, Orta Akdeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Tunçhan Demir, Adana Kan Bağış Merkezi Müdürü Ümit Toksöz, Kan Bağışı Planlama Sorumlusu Zeliha Ertunç, İl Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret etti. Türk Kızılayı heyeti, geçtiğimiz yıllarda vatani görevini yapan askerlerin yaptığı kan bağışı kampanyaların bu yıl da devam edeceği açıklamasını yapan İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Yalçın’na madalya beraatı takdim etti.

Türk Kızılayı’nın milletin her ihtiyacı olduğunda yardım elini uzatan bir kurum olduğunu hatırlatan İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Yalçın, “Askerimiz de seve seve kan bağışı yapacaktır. Kan bağışı konusunda asker ocağında bilinçlenerek hayatları boyunca devam edecekleri anlamlı bir davranış kazanacaklardır” dedi.
Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ise hastalar ve yaralıların mağduriyet yaşamaması için düzenli kan bağışı alışkanlığını önerdiklerini kaydetti. Saygılı, “Komutanımıza duyarlılıkları için teşekkür ederim. Düzenli kan bağışlarıyla madalya almaya hak kazandılar. Kendilerine madalya beratını takdim ediyor ve tebrik ediyorum” diye konuştu.

Editör: Barış Köksal