Adana Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında oluşabilecek haşere ve sineklere yönelik mücadeleye kış aylarında başlayarak, vatandaşın yaz mevsimini rahat geçirmesi için her türlü önlemi alıyor. Bu kapsamda İmamoğlu ilçesinde ilaçlama çalışması başlatan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ilaçlama birimi ekipleri, her gün ilçenin cadde ve sokakları ile birlikte haşerelerin üreme kaynağı olan noktaları ilaçlıyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı ilaçlama birimi ekipleri İmamoğlu ilçesi sakinlerinin yaz aylarında haşere ve sinekten uzak olmaları için ilaçlama çalışmalarını şimdiden başlattı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda başlatılan ilaçlama çalışmalarında, ilçenin dört bir yanında sinek, sivrisinek ve diğer haşerelere karşı ilaçlama yapılıyor.

İmamoğlu’nun cadde ve sokaklarıyla birlikte, yeşil alanlar, çöp alanları, fosseptik çukurları, parklar, dereler ve pazar yerleri belirli bir program dahilinde her gün düzenli olarak ilaçlanıyor. Halk sağlığını tehdit eden uçan haşerelere yönelik ULV, yerde yaygın olarak bulunan kene ve diğer haşerelere yönelik de atomizerli alan ilaçlaması yapılırken, ilaçlama çalışmalarında, doğal dokuya zarar vermeyen, Dünya Sağlık Örgütü standartlarına uygun ilaçlar kullanılıyor.
Editör: Barış Köksal