Gaziantep'te 1 Mayıs 2016 tarihinde terör örgütü IŞİD tarafından bombalı araçla emniyet binasına saldırılması ve 2 polisin şehit olduğu, çok sayıda kişinin de yaralandığı olayın ardından Adana Emniyet Müdürlüğü alarma geçti. Adana polisi, Seyhan ilçesi Meydan Mahallesi Bakımyurdu Caddesi üzerinde bulunun emniyet binasına herhangi bir canlı bomba ya da bomba yüklü araçla yapılacak saldırıya karşı alarmı en üst seviyeye çıkardı. 

Polis, emniyet binasının etrafını yola kadar demir bariyerlerle kapattı. Polis herhangi bir saldırıda polisin zarar görmemesi ya da zararı en aza indirmek için kaldırımı da içine alan demir bariyerlerle kafes sistemi kurdu. İki zırhlı araç da emniyet binasının her iki tarafında 24 saat nöbet tutuyor. 

Vatandaşlar ise alınan bu önlemin polisin kendi can güvenliği için olduğunu, yaşanan olayların çok üzücü olduğunu belirterek, "Keşke bu tür eylemler olmasa da bu önlemler de alınmasa. Ama maalesef olaylar oluyor. Ancak biz polisimize ve askerimize güveniyoruz" dediler.
Editör: Barış Köksal