Adana Oda ve Borsaları ile Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) işbirliğiyle düzenlenen ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılacağı Adana Ekonomi Zirvesi yarın gerçekleştiriliyor.

Adana Hilton Oteli’nde saat 14.00’te başlayacak olan zirvenin açılış konuşmalarını Adana Valisi Mustafa Büyük ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü yapacak. Ekonomi Bakanlığı bürokratları tarafından gerçekleştirilecek bakanlığın faaliyetleri ile ilgili sunumların ardından, Adana’nın önde gelen sivil toplum örgütlerinin başkanları talepleri ve sorunlarını dile getirecek.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin konuşmasının ardından 2013 yılı İhracatın Yıldızları Ödül Töreni gerçekleştirilecek ve ihracatçı firmalara plaketleri verilecek.

BAKAN ÇELİK, ATHİB ÖDÜL TÖRENİNE KATILACAK

Zirvenin ardından Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile birlikte Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB) tarafından düzenlenen 3. Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması ödül törenine katılacak. Adana Sheraton Otel’de saat 18.00’de başlayacak törende, 13 tasarımcının hazırladığı tasarımlarla özel olarak dokunan kumaşlar ünlü mankenlerin katılacağı defile ile sunulacak.

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana olarak son derece hareketli günler yaşandığını belirterek, Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan sonra Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin ağırlanacağını, önümüzdeki ay Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin Adana’ya geleceğini bildirdi. Kıvanç,“Adana’nın sorunlarının ilk elden duyurabilmesini çok önemli görüyoruz. Gerçekleştireceğimiz etkinliklerle sesini ve taleplerini daha güçlü şekilde ortaya koyarak Adana’nın tekrar eski günlerine kavuşması yolunda önemli mesafeler alınacağı inancındayım” dedi.

Editör: Barış Köksal