Kongre sürecinde Selahattin Aydoğdu’nun başkanlığa aday olması ve Aydoğdu’nun listesinde yer alacağını açıklayan Adana Demirspor Yönetim Kurulu Üyesi Edip Gülnar’ın, Aydoğu ile ilgili açıklamalarını değerlendiren Gökoğlu, çarpıcı ifadeler kullandı. Kongrenin, gerekli çoğunluk sağlanamadığı iççin 27 Haziran Çarşamba gününe ertelendiğini hatırlatan Gökoğlu, “Ben ve yönetim kurulundaki görev yapan arkadaşlarım ortak bir kararla Demirspor'un geleceği için kongrede yeniden aday olma kararı aldık. Basından öğrendiğimiz kadarıyla Adana Demirspor Kulübü başkanlığına aday olan bir arkadaşımız daha var. Bu kulübümüz açısından son derece sevindirici ve umut verici bir manzaradır” dedi.

“İKİ LİSTENİN BİRDEN YÖNETİME TALİP OLMASI MUTLULUK VERİCİ”

Gökoğlu, geçmiş yıllardaki kongre süreçlerinde ortaya hiçbir adayın çıkmaması, kulübün kayyuma devredileceği korkusu ve kongre salonlarında son dakikada oluşturulan yönetim listelerinden sonra bugün Demirspor Kulübü'nü yönetmeye iki listenin birden talip olması mutluluk verici bir gelişme olduğunu yorumunda bulundu. Adana Demirspor’u kimlerin yöneteceğini, kongre üyelerinin karar vereceğini vurgulayan Gökoğlu, “Bunu ısrarla vurgulamamın nedeni ise bazı çevrelerin Adana Demirspor'un yönetimine talip olan diğer arkadaşımızın Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilimiz ile görüştüğü ve bu görüşme sonunda Adana Demirspor'un bu arkadaşımızın başkanlığındaki yönetim kurulu tarafından idare edileceği yönünde ortaya attığı iddialardır” ifadesini kullandı.

“AÇIKLAMALAR KULÜBÜMÜZÜ KÜÇÜK DURUMA DÜŞÜRDÜ”

Mehmet Gökoğlu, açıklamasını da şöyle sürdürdü; “Gerçeği yansıtmayan bu iddiayı ortaya atanlar acaba, Adana Valimiz Sayın Hüseyin Avni Coş ve Büyükşehir Belediye Başkanvekilimiz Sayın Zihni Aldırmaz'ı zor duruma düşürdüklerinin, Adana Demirspor'un mevcut yönetim kurulu ve Demirspor'un kongre üyelerini ise hiçe saydıklarının farkındalar mı? Halen Yönetim Kurulumuzda görevli bulunan lakin son günlerde diğer listede görev alacağını öğrendiğimiz bir arkadaşımızın kongre salonu çıkışında gazetecilere; ‘Sayın Valimiz ve Sayın Büyükşehir Belediye Başkanvekilimiz yapılan toplantı sonrası yeni oluşturulan listeye destek kararı aldı’ şeklinde bir açıklama yapması kongre sürecinde Demirspor Kulübü'nü küçük duruma düşürmüştür.”

“BAŞKAN VE YÖNETİCİLERİ BELİRLEYECEK OLAN ÜYELERDİR”

Adana Demirspor Kulübü'nde başkan ve yönetim kurulu üyelerinin, kongrede oy kullanacak üyelerin belirleyeceğini tekrarlayan Mehmet Gökoğlu, yeni bir yönetim oluşturmada Vali Hüseyin Avni Coş ve Başkanvekili Zihni Aldırmaz’ın görüş ve düşüncelerini alınıp, onların fikirlerine ihtiyaç duyulabileceğini anlattı. Gökoğlu, “Ancak kongre sürecinde Demirspor'u yönetmeye talip olan bir adayın Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız tarafından desteklendiği iddiasını ortaya atmak onlara yapılacak en büyük haksızlık. Kaldı ki, önceki akşam Adanamızın iki ayrı televizyon kanalında ortak canlı yayına çıkan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekilimiz Sayın Zihni Aldırmaz, Demirspor'un kongre sürecine ilişkin yöneltilen bir soruya; ‘Demirspor'u yönetmeye iki ayarı listenin talip olması sevindiricidir. Ben her iki adaya da eşit mesafedeyim’ şeklinde cevap vermesi, bu konuya ilişkin öne sürülen iddiaların doğru olmadığını ortaya koydu” dedi.

Editör: Barış Köksal