Adana'da "suç örgütü kurmak, örgüte üye olmak, müstehcenlik ve fuhuş" suçlarından açılan davada tutuksuz yargılanan 29 sanıktan 19'una 2 yıl 1 aydan 33 yıl 9 aya kadar hapis cezası verildi, diğerleri beraat etti.

BERAATLERİNİ İSTEDİLER

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada 20 sanık ile avukatları hazır bulundu, "elebaşı" olduğu iddia edilen E.Ş'nin de arasında olduğu 9 sanık ise katılmadı. Sanıklar, son savunmalarında haklarındaki suçlamaları reddederek beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti, fuhuş suçundan elebaşı olduğu öne sürülen E.Ş'ye 33 yıl 9 ay 29 gün hapis ve 65 bin 200 lira adli para cezası verdi, diğer 18 sanığı da 2 yıl 1 aydan 13 yıl 11 aya kadar hapis ve 4 bin lira ile 28 bin 600 lirayı bulan para cezalarına çarptırdı, diğer 10 sanığın ise beraatine karar verdi. Sanıklar, "örgüt kurma, örgüte üye olma ve müstehcenlik" suçlarından ise beraat etti.


Sanıklardan Y.K, E.Ş, M.B. ve H.L. hakkındaki adli kontrol kararlarının hükmün infazına başlanmasına kadar devamına karar verildi.

GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKMIŞTI

Adana'da 2015 yılında Çukurova Üniversitesi öğrencisi 26 yaşındaki E.Ş. ile sevgilisi 25 yaşındaki E.A'nın sosyal paylaşım sitesi üzerinden anlaştığı bazı çiftlere fuhuş yaptırdığı ihbarı üzerine Adana'nın yanı sıra Mersin, Kayseri, Osmaniye ve Şanlıurfa'da 25 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 29 kişi gözaltına alınmıştı.

Zanlılardan 15'i tutuklanırken, yargılama aşamasında ise tutuklu sanık kalmamıştı.

Swinger çetesinin kiraladığı villanın görüntüleri de daha önce ortaya çıkmıştı.


NE OLMUŞTU?

Ahlak Büro Amirliği ekipleri, 2016'nın Şubat ayında Çukurova Üniversitesi öğrencisi 26 yaşındaki E.Ş. ile okuldan sevgilisi olan 25 yaşındaki E.A.'nın sosyal paylaşım sitesi üzerinden evli çiftlere swinger fantezili fuhuş yaptırdığı ihbarını aldı. Teknik takip başlatan polis, Adana'nın merkez Sarıçam İlçesi'nde lüks bir sitedeki villada evli çiftlere swinger partileri organize edildiğini belirledi.


E.Ş ile sevgilisi E.A.'nın villa kiralayarak eşsiz partilere katılmak isteyen erkeklere 1000 lira karşılığında kadın ayarladığı da kaydedildi. Polis, Adana'nın yanı sıra Mersin, Kayseri, Osmaniye ve Şanlıurfa'da, 25 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Operasyonda E.Ş. ile sevgilisi E.A. ile birlikte 53 kişi gözaltına alındı. Sanıklar hakkında 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'fuhuş', 'insan ticareti' ve ' müstehcenlik' suçlarından 3 ila 177 yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.


'FANTEZİ' SAVUNMASI

Kapalı yapılan duruşmalarda yargılama aşamalarında tüm tutuklu sanıklar tahliye edildi. Sanıkların çoğunluğu suçlamaları kabul etmezken, fantezi amaçlı 'swinger' ortamına katıldıklarını söyledi. Bazı kadın sanıklar, swinger partisinde giymek üzere fantezi kıyafetler ve benzeri malzemeler için para aldıklarını belirtirken, bazıları ise beraber oldukları erkeklerden para aldığını anlattı.
Editör: Barış Köksal