Edinilen bilgiye göre, olay Seyhan ilçesine bağlı Denizli Mahallesi'nde meydana geldi. Sabah 05.30 sıralarında bir otomobil, Denizli Polis Merkezi önüne geldi. Nöbet tutan polis şahısları fark edip "dur" ihtarında bulundu, ancak durmayınca polis ateş açtı. Otomobilden inen bir kişi uzun namlulu silahla polise karşılık verdi. Bir süre devam eden çatışmanın ardından iki zanlı ara sokaklara kaçıp izlerini kaybettirdi. Polis hemen otomobilde bomba olabileceği ihtimali üzerine olay yerine bomba imha uzmanlarını çağırdı. Bu sırada diğer polisler de polis merkezinin çevresindeki evleri bomba yüklü otomobil olduğunu, kontrollü şekilde patlatacaklarını, bu nedenle güvenli yerlere geçmelerini söyledi. Bomba imha ekipleri gerekli incelemeyi yaptıktan sonra kontrollü bir şekilde otomobil patlatıldı. Patlamanın ardından polis merkezinin etrafında yaklaşık 1.5 kilometrelik alan adeta savaş alanına döndü. Çevredeki bütün ev ve iş yerlerinin camları kırıldı. Patlama sonucunda arka sokaktaki evlerin bile camları kırıldı. Patlamada en çok zararı ise polis merkezinin hemen karşısındaki Melike Saltan'ın oturduğu ev gördü. Patlamanın etkisiyle evin damının istinat duvarı çöküp, camları ve kapıları kırıldı.

"BUNU YAPAN BENİM KARDEŞİM OLAMAZ"

Patlama olduğunda evde anne-babası ve 4 kardeşinin olduğunu söyleyen Nisa Betül Saltan, önce silah seslerinin geldiğini, sonra eve polis geldiğini söyleyerek, "Polis bize bomba yüklü otomobil olduğunu, kontrollü şekilde patlatacaklarını, güvenli bir yere geçmemiz gerektiğini söyledi. Biz de polis merkezinden taraftaki odaları boşaltıp arka tarafa geldik. Ancak patlamanın etkisiyle arka taraftaki odanın kapıları bile yerinden fırladı. Hepimiz ölümden döndük. Bu nasıl bir canilik. Bunu yapanlar benim kardeşim olamaz. Karakolun karşısında bile güvende değiliz. İnşallah bunu yapanlar daha beter olur" dedi. 

Anne Melike Saltan ise hala olayın şokunda olduğunu anlatarak, "Önce çatışma çıktı sonra bomba patladı. Çok büyük bir sesle patladı. Biz arka tarafa geçmiştik ama bomba patlayınca oraların da kapısı fırladı. Oğlum kolundan yaralandı" diye konuştu.
Polis ise kaçan 2 zanlıyı bulmak için geniş çaplı operasyon başlattı. Mahalleye özel harekat, terör ve çevik kuvvet polisleri sevk edildi. Helikopter ise havadan operasyonlara destek veriyor.
Editör: Barış Köksal