Alınan bilgiye göre, dün Türkeli Mahallesi, Emek Sokak'ta meydana gelen olayda, Mustafa A. ile Cumali Ö. evlerinin önünde oturan birlikte dost hayatı yaşadığı Zübeyde Ünlü (41) ve annesi Nahide Ünlü (63) ile konuşmak istedi. Konuşmak istemeyen genç kadın ile annesi evin içine girdi. Buna sinirlenen Mustafa A. belinden çıkardığı tabanca ile eve girerek rastgele ateş etmeye başladı. Yaralanan anne ve kızı olay yerine gelen ambulanslarla Kozan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Zübeyde Ünlü yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Annesi Nahide Ünlü’nün tedavisi devam ediyor.

Polis olaydan sonra yaptığı araştırmada yaya olarak kaçan cinayet zanlısı Mustafa A. ve yanında bulunan Cumali Ö.’yü yakaladı. Mustafa A.'nın emniyetteki ifadesinde “Ben Zübeyde’ye ev tuttum 6 aydır beraber yaşıyorduk. Bilinmeyen bir sebeple beni terk etti. Defalarca evlerine gidip barışmak istediysem de beni reddetti. Dün de evlerine gidip tekrardan konuşmak istedim fakat yine ret cevabı aldım. Kendisine 50 bin lira para harcadım çok seviyordum. Ret cevabını alınca şuurumu kaybedip ateş ettim ve olay yerinden kaçtım” dediği öğrenildi.

Mustafa A. ile birlikte cinayete şahit olan Cumali Ö. ise, “Ben olay anında Mustafa’ya engel olmak istedim fakat engel olamadım. İçeriye koşarak gitti silah sesleri gelince de arabayı orada bırakıp yaya olarak kaçtık” dedi.
Zanlılar ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi.
Editör: Barış Köksal