Adana Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleriyle birlikte sulama kanallarının geçtiği mahallelerde esnafla iletişime geçen zabıta görevlileri, çocukların suya girmeleri halinde ALO 155 veya ALO 153’e ihbar edilmesini istedi.

CAN SİMİDİ DE DAĞITILACAK

Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mustafa Akyıl, kent merkezinden geçen sulama kanallarına yasak olmasına rağmen çocuk ve gençlerin yaz aylarında serinlemek amacıyla girdiğini ve her yıl ölümle sonuçlanan istenmeyen olaylar yaşandığını anımsattı. Mustafa Akyıl, kamuoyunda büyük üzüntü yaşatan bu olayları önlemek amacıyla zabıta ekiplerinin polis memurlarıyla birlikte sulama kanallarının geçtiği mahallelerde işyerlerini ziyaret edip, esnafı bilgilendirdiğini, bu çalışmanın afişleme ve esnafa can simidi dağıtımıyla devam edeceğini bildirdi.

108 LİRA PARA CEZASI VAR

Mustafa Akyıl, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda boğulma olaylarının önlenmesine yönelik bilinçlendirme çalışmalarının süreceğini, bunun yanı sıra caydırıcılık amacıyla ceza uygulamalarının devam ettiğini ifade etti. Akyıl, sulama kanalı, baraj gölü ve nehirlere giren 15 yaşından büyük kişilere Kabahatler Kanunu’na göre 108’er lira para cezası kesildiğini, 15 yaşından küçüklerin ise ailelerine teslim edildiğini anımsattı.
Editör: Barış Köksal