Edinilen bilgiye göre olay, Çukurova ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, bir iş yerine art arda iki kez hırsız girerek, iş yerindeki elektronik eşyalar, para ve içki şişeleri çalındı. Bunun üzerine iş yeri sahibi polise başvurdu. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri zanlıyı yakalamak için çalışma başlattı. Polis, zanlının aynı iş yerine yine gece vakti gelip girebileceğini düşünerek yakın yerde pusu kurdu. Bir süre sonra gece hırsız aynı iş yerine 3. kez gelince bu kez polisler tarafından suç üstü yakalandı. Zanlı Burhan Ö'yü girdiği iş yerinin yakınında Yunus T. isimli arkadaşının motosiklet ile beklediği tespit edildi.

"18 motosiklet çaldığı belirlendi"

Polis iki zanlıyı emniyete götürüp motosiklete de el koydu. Hırsızlık dedektifleri motosikletin de çalıntı olabileceğinden şüphelenerek oto hırsızlık dedektifleri ile irtibata geçti. Yapılan çalışmada motosikletin plakasının sahte olduğu ve çalıntı olduğu belirlendi. Zanlı ile yapılan mülakat ve daha önceki motosiklet hırsızlık olaylarındaki delillerden yola çıkarak zanlının 18 motosiklet çaldığı tespit edildi. Bu arada 4 motosikleti de U.Ö. isimli şahsa sattığı belirlendi. Polis U.Ö.'yü de hırsızlık malları satın almaktan gözaltına aldı.

"Kar maskesi ile iş yerine girdi"

Zanlı Burhan Ö.'nün 3. kez geldiği ve yakayı ele verdiği iş yerinden yaptığı hırsızlıkta an be an görüntülendi. Zanlının, plastik doğramayı esneterek açıp içeri girdiği ve dakikalarca iş yerinde kalıp elektronik eşya, para ve içki çaldığı görüldü. Polis bu görüntüleri de dosyaya koyup 3 zanlıyı da adliyeye sevk edildi.
Editör: Barış Köksal