Adana'da yoğurt bidonu içinde esrar taşıyan 17 yaşındaki çocuk otogarda yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Seyhan ilçesine bağlı Fevzipaşa Mahallesindeki Merkez Otogar'da meydana gelen olayda, Diyarbakır'dan gelen bir yolcu otobüsünden inen 17 yaşındaki Ş.D, bagajdan 10 kiloluk bidonu tek parmağı ile kulpuna takıp taşıyınca otogarda bulunan Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Ekipler Amirliğinde görevli polis memurlarının dikkatini çekti.

Polisler birbirlerine çocuk 10 kiloluk bidonu tek parmağıyla taşıyamayacağını düşünerek çocuğu durdurup bidonda ne olduğunu sordu. Çocuk bidonda yoğurt olduğunu Diyarbakır'dan gelip İzmir'e gideceğini söyledi. Polis, yoğurt bidonunu kontrol ettiğinde folyo ile sarılı halde paketler olduğunu fark etti. Olay yeri inceleme ekipleri çağrıldı. Polisler yoğurt bidonu içindeki 4 paketi açtığında içinde 3 kilo 800 gram esrar olduğunu belirledi.

Çocuk, esrarın bulunması üzerine Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinden uyuşturucuyu aldığını bunun karşılığında kendisine 3 bin lira para verildiğini belirterek zanlıların isimlerini de verdi. Polis hemen Diyarbakır polisi ile irtibata geçerek çocuğun verdiği isimlerin yakalanması için çalışma başlattı. Çocuk ise çocuk şube müdürlüğüne teslim edildi.
 
Editör: Barış Köksal