Saime Çolak: "10'uncu sınıfa kadar okudum eve ekmek götürmek zorunda olduğum için okulu bıraktım"
 
Okul çağındaki çocuklar bugün karne alırken, bazı çocuklar ise maddi imkansızlık nedeniyle okuyamadığı için tarlada çalışmak zorunda kalıyor. Tüm Türkiye'de milyonlarca öğrenci bugün karne sevinci yaşarken bazı çocuklar maddi imkansızlık yüzünden okula devam edemediği için karne almak yerine sıcakta saatlerce tarlalarda tarım işçisi olarak çalışıyor. Adana'da da hava sıcaklığının nem ile birlikte 40 dereceyi geçtiği şu günlerde okula gitmek yerine tarlada çalışan çocuklar var.

Bunlardan biri de 8 kardeş olan 16 yaşındaki Saime Çolak. aile ekonomisine katkıda bulunmak için okulu bırakmak zorunda kalan Çolak, patates tarlasında çalışıyor. Çolak, "Ben 9 sene okudum 10’a geçtim ve bıraktım. Çalışmak zorunda kaldım okula gidemedim. Evime ekmek götürmek zorundayım 8 kardeşiz annem ev hanımı babam hasta çalışamıyor. Günlük 49 lira para kazanıyorum. İmkanım olsaydı okuyup, anaokulu öğretmeni olmak isterdim. Yaşıtlarım şimdi karne alıyor ama ben çalışıyorum bu duruma tabi ki üzülüyorum" dedi.

16 yaşındaki Halil Kurt da, Saime Çolak gibi maddi imkansızlık yüzünden okulu bırakmak zorunda kaldığını belirterek, "Çalışıyorum, okula gitmiyorum. 8’inci sınıftan ayrıldım. Maddi durumumuz iyi değil çalışmak zorundayım. 3 kardeşiz günlük 49 lira kazanıyorum. Maddi durumum iyi olsa okuyup polis olmak isterdim. Yaşıtlarım karne alırken ben çalışıyorum onlardan ayrı hissediyorum ve üzülüyorum ama alışıyor insan" diye konuştu.
 
Editör: Barış Köksal