Çukurova Belediyesi'nce Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen "Yarına Davet, Nazım Hikmet" etkinliğinde, "Mavi Gözlü Dev" filminde Nazım Hikmet'e hayat veren ünlü oyuncu Yetkin Dikinciler, "İlk Atlas" albümüyle çıkış yapan vokal Senem Demircioğlu ve piyanist İklim Tamkan sahneye çıktı. Yoğun ilgi nedeniyle izleyiciler salonda yer bulamayınca, yerlere oturmak zorunda kaldı.

Yetkin Dikinciler'in seslendirdiği Nazım Hikmet şiirlerinin yanı sıra, Senem Demircioğlu ve İklim Tamkan'ın "İlk Atlas" albümlerinde yer alan ve iz bırakmış şairlerin şiirlerinden besteler izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Ücretsiz ve herkesin katılımına açık olarak gerçekleşen etkinlikte izleyiciler sunumu sık sık ayakta alkışladı.

Etkinliği eşi Ayşe Çetin ile izleyen Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, sunumun bitiminde ünlü oyuncu Yetkin Dikinciler, vokal Senem Demircioğlu, piyanist İklim Tamkan'a teşekkür ederek plaketlerini verdi. Çetin, "Bu güzel müzik ziyafeti için dostlarımıza çok teşekkür ediyorum. Nazım'ı bize o kadar güzel bir sunumla anlattılar ki, bugün eşsiz bir gece yaşadık. Nazım'ın özlemini kurduğu, hayal ettiği Türkiye'ye kavuşmak umuduyla" dedi.
 
Editör: Barış Köksal