Edinilen bilgiye göre olay Seyhan ilçesine bağlı Kurtuluş Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, art arda 3 kadın dolmuş durağında beklerken ya da dolmuşa binerken çantalarından cep telefonlarının ve paralarının alındığını söyleyerek emniyete şikayette bulundu. 

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri başvurular üzerine harekete geçti. Yapılan çalışma sonucunda yankesicilik yapan zanlının Ahmet K. (34) olduğu ve 3 kadının çantasından 2 cep telefonu, 55 lira ile 140 dolar çaldığı tespit edildi. Bu tespitin ardından güven tim ekiplerine Ahmet K.'nin fotoğrafı dağıtılarak görüldüğü yerde yakalanması talimatı verildi. 

Güven tim ekipleri de zanlının duraklarda bekleyip yankesicilik yaptığını bildiği için Adana genelinde yankesicilik yapabileceği duraklarda önlem aldı. Güven tim ekipleri duraklarda yolcu gibi bekleyerek zanlıyı yakalamaya çalıştı. 

Bu arada gar meydanı önünde bekleyen güven tim ekipleri eşkale benzeyen bir şahsı takip etti. Polis şüpheli kişinin yankesicilik yapmak için fırsat kolladığını tespit etti. Bu nedenle şahsa yaklaşıp kimlik sormak isterken zanlı polisi fark edip gara doğru kaçtı. Güven tim ekipleri hemen yardımcı ekip istedi. Olay yerine polis merkezi ve yunus ekipleri de geldi. Zanlı raylar üzerinden kaçarak kullanılmayan vagonlar arasında kayboldu. Polis bütün vagonları tek tek arayıp şüpheli şahısları tek tek sorguladı. Bir süre sonra da zanlı vagonların altında rayların üzerine yatmış halde bulundu. Emniyete götürülen zanlının sorgusunda yankesicilik olaylarını yaptığını ancak eroin aldığı için hatırlamadığını söylediği öğrenildi. 
Uyuşturucu kullanmak ve yankesicilik yapmaktan yaklaşık 50 kaydı bulunan zanlı adliyeye sevk edildi.
Editör: Barış Köksal