12 yaşındaki S.K.'nin anne ve babası, doğduğu yıl boşandı. Anne Leman başka bir şehre giderken, baba Emrah ise başka birisiyle evlenip kayıplara karıştı. Ortada kalan küçük çocuğa ise kendi adını taşıyan dayısı S.K. sahip çıktı. 10 yaşına geldiğinde arkadaşları tarafından uyuşturucuya, sigaraya ve alkole alıştırılan küçük çocuğun hayatı bir anda karardı.


Okulu bırakan ve 2 yıl boyunca hiç ara vermeden uyuşturucu kullanan S.K., parası olmadığı zamanlarda ise hırsızlık yaparak ve evdeki eşyaları satarak uyuşturucu parası bulmaya çalıştı. Daha sonra dayısının girişimleriyle Sarıçam Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığının düzenlemiş olduğu “Sevginin Boşluğunu Maddeyle Doldurmayın” projesine katılan küçük çocuk 5 ay önce uyuşturucuyu bıraktı.

“Bıraktım çok şükür”


Yürek burkan hikayesini İHA muhabirine anlatan S.K., uyuşturucu kullandığı zamanlarda madde bulamadığı için krize girdiğini ve çevresindekilere zarar verdiğini söyledi. Özenerek uyuşturucuya başladığını kaydeden S.K., “İlk başta, bir kere içtim ondan sonra öyle öyle alıştım. 'Gel sen de iç' dediler, diğer gün ise gidip ben sordum yok mu diye. 2 yıl kullandım. 5 ay oldu buraya başlayalı. Bıraktım şükür” diye konuştu.

“Şu an çok mutluyum”


Uyuşturucu batağındaki gençlere seslenen S.K., madde kullanmanın insanı çok yanlış yollara ittiğini ve kendisinin de para için hırsızlık yaptığını belirterek şunları söyledi:


“İnsanların uyuşturucu kullanmamalarını isterim, geceleri yatamıyoruz, nefes alamıyoruz iyi bir şey değil. Hasta oluyoruz. Dayımla yaşıyorum, annem babam yok tek başımayım. İşte alıştık, paramız olmadığı günlerde hırsızlık yapıyorduk, milletin bir şeylerini çalıyorduk gidip uyuşturucuya yatırıyorduk parayı. Canımız bir şey çekiyordu yemeyip içmiyorduk gidip uyuşturucuya yatırıyorduk parayı. Uyuşturucu bulamadığım zamanlar yanımda birisi oldu mu çatıyordum, sinirleniyordum. Dayım 'bırak kurtulursun' diyordu, 'boyun uzar' diyordu, ben de bıraktım. Şu anda mutluyum.”

“Hayatımın düzenli olmasını isterim”


Hayatını düzene sokmak istediğini ve devlet büyüklerinden yardım beklediğini söyleyen S.K., “Hayatımın düzenli olmasını isterim. İçenlerin bırakmalarını isterim, onların da hayatının düzenli olmasını isterim. Maddeyi kullanan insanlar çevrelerine zarar verebilir ve hırsızlık yapabilir” ifadelerini kullandı.

Editör: Barış Köksal