Adana Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz evde bakım, evde sağlık ve meme kanserinin erken tanısını sağlayan mamografi hizmetlerini Ceyhan’da yaygınlaştırıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin uzman personeli, yaşlı, hasta ve engelli bireylerin kişisel bakımı, ağız sağlığı bakımı, saç ve sakal tıraşı ile tırnak bakımlarını gerçekleştirip, moral aşılıyor. Büyükşehir, 35-60 yaş arasındaki kadınlara yönelik meme kanserinde erken tanı imkanı veren gezici dijital mamografi cihazıyla hizmet veriyor.

Ceyhan’da hayata dokunan hizmetler

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmet Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapan doktor, psikolog, hemşire, sağlık teknisyeni, yaşlı bakım personeli ve kuaförler, Ceyhan ilçe merkezi ve Yeşilbahçe Mahallesi'nde ücretsiz sağlık hizmetlerini yoğunlaştırdı. Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Selma Duygun koordinasyonunda Ceyhan genelinde ziyaretlerde bulunan Büyükşehir Belediyesi görevlileri, evden çıkamayan, hareket kabiliyeti az veya hiç olmayan, 60 yaş üzeri yatağa bağımlı vatandaşlara sağlık hizmeti veriyor. Yaşlıların saç ve sakal tıraşından, çarşaf değişimlerine kadar her türlü ihtiyaçlarını karşılayan sağlık personeli, tansiyon, kan şekeri ve kolesterol ölçümlerini yapıyor.

Gezici dijital mamagraf cihazı köylerde

Ceyhan’a bağlı Yeşilbahçe Mahallesi'ne giden Büyükşehir sağlık ekibi, buradaki vatandaşları da ücretsiz sağlık taramasından geçirdi. Yeşilbahçe sakinlerini tek tek muayene eden görevliler, kan tahlillerini yapıp, tansiyonlarını ölçtü. Ücretsiz sağlık hizmetleri kapsamında meme kanserinde erken teşhiste önemli rol oynayan Gezici Dijital Mamografi Cihazı, Yeşilbahçeli kadınlara hizmet verdi. Uzman personel, 35-60 yaş arasındaki kadınların mamografi çekimlerini yapıp, dakikalar içinde raporlayarak, sonuçlarını iletti.

Editör: Barış Köksal