Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başlayan fuarın açılış konuşmasını yapan Yüreğir İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İsa Tekin Çimen, “Bilim Fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, yaratıcı bireylerin yetişmesine katkı sağlayan bir öneme sahiptir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Bu amaç doğrultusunda yaptığımız bilim fuarımızda toplam 54 projeyi öğrencilerimiz danışman öğretmen eşliğinde ortaya koydular. Bu projeleri hazırlayan ve bizlere sunan öğrencilerimize, proje koordinatörümüz ve okul öğretmenlerine, veli ve öğrencilerimize katkı ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kılınç, bilimin eğlenceli taraflarının ön plana çıkarılmasını, bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşvik edilmesini amaçlayan projenin geleceğe ışık tutması temennisinde bulundu.

Kaymakam Fatih Genel ise bilim fuarı ve benzeri etkinliklerin bilimsel düşünme yeteneği, özgüven ve metodoloji eğitiminin yanında öğrenci ve velilerin okula ilgisini artırması yönüyle de önem arz ettiğini söyledi.

Sergiyi gezen misafirlere proje görevli öğretmenler Burcu Taştan, Nilgün Ünal Saadet Özen, Didem Metin, Burcu Olcay, Rahime Sur, İlknur Ok ile öğrenciler tarafından, sergilenen 54 eser hakkında bilgi verildi.

Fuarda sergilenen eserler arasında görme engelliler için yapılan şarj aleti, işitme engelliler için anlamlı yastık, pazar arabası, alarmlı direksiyon, temiz kanallar projesi, Eren’in Diskleri ve okulun zeka oyunu olan Funny Türkçe büyük ilgi gördü.
Editör: Barış Köksal