İstanbul ve Kayseri’de meydana gelen terör saldırısının ardından Adana’nın Kozan ilçesinde yaklaşık 5 bin kişi teröre karşı yürüyüş yaparak, tek ses oldu.
 
Kozan Ticaret Odası'nın öncülüğünde düzenlenen yürüyüşe Kozan Kaymakamı Avni Oral, Belediye Başkanı Musa Öztürk, Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Arslan, siyasi parti temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüşte 800 metrelik dev Türk bayrağı açıldı. Protokol üyeleri kortejin en önünde kol kola yürüdü. Teröre Karşı Milli Birlik ve Beraberlik Yürüyüşüne ilçede görev yapan resmi ve sivil polisler de katıldı.

2011'de Hakkari’de şehit düşen uzman çavuş Murat Özkozanoğlu’nun annesi Arseven Özkozanoğlu da şehit oğlunun fotoğrafı ile yürüyüşe katıldı.

Yürüyüşe katılanlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Mustafa Kemal’in askerleriyiz", "Her Türk asker doğar" ve "Polise uzanan eller kırılsın" şeklinde sloganlar attı.

Sadece Türk bayrağının yer aldığı “Teröre Karşı Milli Birlik ve Beraberlik Yürüyüşü” Adnan Menderes Parkı'ndan başlayıp hastane kavşağındaki Türk Büyükleri Meydanına kadar devam etti. 

Buradaki saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Kozan Kaymakamı Avni Oral, birlik ve beraberlik mesajı vererek, terörün hain saldırılarının ve eylemlerinin Türk milletini asla yıldıramayacağını, terörün bu hain planlarının Türk milletinin birlik ve beraberliğini daha da artırdığını ifade etti. Vatandaşları birlik ve beraberliğe davet eden Kaymakam Oral, "Hainler ve onların işbirlikçileri atalarımızın canlarını ve kanlarını seve seve feda ettikleri kutsal topraklarımızdan bir çakıl taşı bile alamayacaklar" dedi.

Etkinlik Müftü Bilal Başoğlu’nun okuduğu dualarla son buldu.
Editör: Barış Köksal