Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne gelen çiftçi B.K., silahlı saldırıya uğradığını bunu da tefecilerin yaptırdığını ileri sürerek şikayette bulundu. Şikayet üzerine harekete geçen ekipler yaptığı araştırmada B.K.'nin 1.5 milyon liralık tohum aldığı ancak zarar ettiği bu nedenle tefecilik yapan şahıslardan para alarak borcunu kapattığı, tefecilerden yüksek faizle para alıp 12 milyon lira ödediği, sorun çıkınca da çiftçi B.K.'nın tefeciler tarafından vurdurulduğunu tespit etti. 

Polis, tefeciliği oto galericilik ve esnaflık yapan M.U, K.U, A.U, A.İ, O.Y. ve M.E. isimli zanlıların yaptığını tespit etti. Polis bu şahısların 5 çiftçiye daha yüksek faizli para verip mağdur ettiğini belirledi. 
Yapılan çalışmada 6 çiftçiden tefecilik yöntemiyle yaklaşık 20 milyon lira alındığı öğrenildi. Polis bu tespit üzerine 3 Şubat günü yapılan eş zamanlı operasyonda 6 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahıslardan 2'si ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. 

Şüphelilerin ev ve iş adreslerinde yapılan aramalar sonucu 3 ruhsatsız av tüfeği, 1 tabanca, 7 çek, 50 çek fotokopisi, 3 bitmiş çek koçanı, 355 senet ile 1 vekaletname ele geçirildi. 
Zanlılar sorgularında tefecilik yapmadıklarını esnaf olduklarını, evlerinde ve iş yerlerinde çıkan çek ve senetlerin de yapılan ticaret sonucu olduğunu söyledikleri öğrenildi. 4 zanlı sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 3'ü tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilirken, 1 zanlı savcılıkta serbest kaldı.
Editör: Barış Köksal