TRT Çukurova Bölge Müdürü Sebahattin Kahraman ve Adana Haber Sorumlusu Fatih Sapmaz tarafından karşılanan Adana Milli İradeye Saygı Platformu üyesi sivil toplum kuruluşu temsilcileri, TRT’ye yönelik baskın nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti.
Adana Milli İradeye Saygı Platformu ve Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, "Başta TRT olmak üzere, çalışanlarını, silahlı baskınlarına direnerek milletin haber alma özgürlüğünü korumak için kendi canlarını tehlikeye atarak bu hain, kalleş, başarısız kalkışmanın her saniyesini milletiyle paylaşan TRT nezdinde diğer medya kuruluşlarını da buradan bir kez daha kutlamak istiyorum” dedi.

Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe ise yaşanan badirelerin atlatılmasında medyanın büyük bir rolü olduğunu ifade ederek, “Başta TRT çok büyük bir görev almıştır. Biz burada sivil toplum kuruluşları olarak medyayı ziyaret ederek, TRT'yi ziyaret ederek, bir teşekkür arzında bulunmak istemiştik, o yönden mutluyuz” ifadelerini kullandı.
Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütcü de "Ben öncelikle tabi ki Türkiye'mizin Radyo-Televizyon Kurumuna geçmiş olsun diyorum, milletimiz şu yaşadığı memleketine, devletine sahip çıkmıştır. En önemli nokta o, ne olursa olsun zorba ve kaba kuvvete hayır demiştir” diye konuştu.

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, “Derin milletimizin refleksi ve sağduyusu, darbeci niyetlere darbe yapmıştır, bu dünyada bir tektir. Halk kendini iradesine tasarrut etmek isteyen kökü dışarıda olan düşünceleri millet el koymuştur” şeklinde konuştu.

TRT Çukurova Bölge Müdürü Kahraman ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “TRT kurumuna yapılan saldırı neticesinde büyük bir zarar gördük, bu saldırıda meydana gelen zararımızı burada bize geçmiş olsun diyerek bir nebze olsun rahatlattınız, Adana ilimize bu desteği, sivil toplum kuruluşları olarak bize bu desteği veren tüm kuruluşlara teşekkür ediyoruz, Adanalılar TRT'sine sahip çıkmıştır” dedi.
Editör: Barış Köksal