Adana İl Jandarma Komutanlığı, çoğunlukla Alevi vatandaşların yaşadığı köylerin muhtar ve kanaat önderlerine, terör örgütü DEAŞ'ın Alevi ve Nusayri inancındaki vatandaşlara yönelik terör saldırısında bulunabileceği istihbaratı nedeniyle halkın uyarılması için yazı gönderdi.

Bünyesinde çok sayıda Alevi derneğini barındıran Adana Alevi Platformu, DEAŞ terör örgütünün kentteki Alevi ve Nusayri inancındaki vatandaşlara yönelik terör saldırısında bulunabileceği, buna yönelik istihbarat toplama ve keşif faaliyetlerinde bulunduklarının vurgulandığı uyarıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Adana Alevi Platformu Dönem Sözcüsü ve Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Adana Şube Başkanı Şükrü Şahin, Türkiye'nin pek çok yerinden bu tip haberler geldiğini anımsatarak, Adana'da jandarmanın resmi yazısıyla ilk kez böyle bir uyarı yapıldığını söyledi.
Alevi vatandaşların sürekli baskı altında olduğuna dikkat çeken Şahin, geçen yıl cem sırasında derneklerine yapılan saldırıyı hatırlatarak, saldırının faillerinden bir tanesinin Suriye'de El-Nusra cephesinde savaşırken öldüğünü, diğerlerinin ise Türkiye'de tutuklu bulunduğunu anlattı.

Şahin: “İnsan ciğeri yiyen katillerin yanında değiliz”

Suriye üzerinden Halep'te kaybedenlerin yeni bir savaş alanı açmaya çalıştıklarını öne sürerek şunları söyledi:
“Devletin en yetkili ağızlarından Türkiye'de mezhep savaşlarının çıkacağı açıklanıyor. Biz Aleviler asla buna izin vermeyeceğiz. Gerekirse canlarımızı ortaya koyacağız ama bu ülkede yeni Maraş'ın, Çorumların, Sivasların yaşanmasına izin vermeyeceğiz. Devletimizden de bu konuda uyarmak yerine bir an önce güvenliğimizi alması ve bir an önce faillerin yakalanıp adalete teslim etmesin istiyoruz. Bunları mahalle muhtarlarıyla konuşacaklarına öncelikle Alevilerin örgütlü güçleriyle konuşabilirlerdi. Demek ki korku imparatorluğu yaratılmaya çalışılıyor. Yarından tezi yok adı geçen köylerin tümünü Adana Alevi Platformu olarak ziyaret edeceğiz. Onların yalnız olmadığını, onlarla birlikte omuz omuza olduğumuzu kendilerine ifade edeceğiz. Biz insan ciğeri yiyen katillerin yanında değiliz. Onun üzerinden Türkiye'de saldırı yapılmasın.”
Editör: Barış Köksal