Nurten Yavuz’un, 10 yıl boyunca tüp bebek yapmak için biriktirdiği altınları dolandırıcıya kaptırdığı ortaya çıktı

Adana'da telefonda kendisini polis olarak tanıtan kişinin FETÖ tehdidi ile dolandırdığı kadının psikolojisi bozuldu. Kadının, 10 yıl boyunca tüp bebek yapmak için biriktirdiği altınları dolandırıcıya kaptırdığı ortaya çıktı. 
Edinilen bilgiye göre olay, Yüreğir ilçesine bağlı Akıncılar Mahallesi 3936 Sokaktaki tek katlı evde 28 Şubat günü meydana geldi. İddiaya göre, Nurten Yavuz'un saat 15.00 sıralarında telefonu çaldı. Yavuz, telefonu açınca karşıdaki kişi kendisinin polis olduğunu söyleyerek, "Hanımefendi kimlik bilgileriniz Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) eline geçmiş. Evinize gelip arama bahanesiyle altın ve paralarınızı alacaklar.

Ben şimdi bir polis arkadaş göndereceğim adresinize. Evinizdeki bütün altın ve paraları ona verin. Yoksa gelecek şahıslar evinizdeki altın ve paralara el koyacak. Biz alırsak altın ve paralarınız devlet güvencesinde olacak. Operasyondan sonra size geri verilecek. Telefonu hiç kapatmayın, hemen arkadaş gönderiyorum" dedi. Büyük panik yaşayan kadın, korkusundan telefonunu hiç kapatmazken, bir süre sonra şahsın biri kapıyı çalıp polis olduğunu söyledi. Kadın, şahısla önce kapıda görüşüp daha sonra eve aldı. Dolandırıcı, 17 çeyrek altın, 6 bilezik ve bin 900 lira parayı kadından aldı. Sahte polis, paraları alıp evden ayrılarak kayıplara karıştı. Bu anlar ise saniye saniye güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.
Telefondaki sahte polis altın ve paraları alınca telefonu kapattı. Kadın ise, bir süre sonra ne olduğunu öğrenmek için polisi aramak istediğinde telefon numarasına ulaşamayınca dolandırıldığını anlayıp eşine ve polise haber verdi. Olay yerine gelen polis, güvenlik kamerasını inceleyip zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

Dolandırıcılığın altından dram çıktı

Dolandırılan kadının belediyede temizlik görevlisi olan Ali Osman Yavuz ile 11 yıl önce evlendiği, karı-kocanın 10 yıl boyunca çocukları olmadığı, bu nedenle tüp bebek tedavisi olarak çocuk sahibi olmayı düşündükleri ancak bunun için de 30 bin lira para istenince ailenin 10 yıl boyunca yemeden içmeden altın alarak tüp bebek parası biriktirdiği ortaya çıktı. 
İki odalı tek katlı bir evde kalan ve tüm kazandıklarını tüp bebek için yatırım yapan Yavuz ailesi 6 ay önce tüp bebek tedavisi olmadan çocuk sahibi oldu. Bir erkek çocukları dünyaya gelen Yavuz ailesi çocuğa Muhammet Emin Yavuz ismini verdi. Nurten Yavuz, şimdi evlatlarının geleceği için sakladığı altınları da dolandırıcıya kaptırdı. Olaydan sonra psikolojisi bozulan Nurten Yavuz, kimseyle görüşmüyor.
Editör: Barış Köksal