Adana Emniyet Müdürü Osman Ak, "Güvenli Adana 0552 155 0101 narkotem" yazısını bütün Adana sokaklarına sprey boya ile yazdı. Ak, mahalle sakinleriyle de tek tek görüşerek "Adana'yı daha güvenli bir kent yapacağız, uyuşturucu tacirlerinin kökünü kazıyacağız, bunun için telefon ve whatsapp hattı kurduk" dedi.
 
Adana Emniyet Müdürlüğü uyuşturucu tacirleriyle daha etkili mücadele edip köklerini kazımak için "narkotem" adını verdiği telefon ve whatsapp hattı kurdu. Adana Emniyet Müdürü Osman Ak, telefon ve Whatsapp hattını bütün mahallere sprey boya ile yazdı. Ak, uyuşturucu ve terörle daha etkin mücadele etmek, daha güvenli bir kent kurmak için yeni bir adım attı.

Göreve geldiği günden beri terörist ve torbacıların üzerine giden Ak, vatandaşların uyuşturucuyla ve terörle mücadele eden polislere ulaşabilmesi için 0552 155 01 01 telefon ve Whatsapp hattı kurdu. Ak, vatandaşın telefon ve Whatsapp hattından haberi olması içinde "Güvenli Adana, 0552 155 0101 Narkotem" yazılı kalıpla Adana'nın bütün mahallerinin duvarlarına sprey boya ile yazdı.

Ak, yazı işine ilk önce sık sık polisin baskın yapıp uyuşturucu ele geçirdiği Çamlıbel Mahallesi'nden başladı. Mahallelinin ve çocukların yoğun ilgisiyle karşılaşan Ak, mahalleliyle tek tek görüşüp sorunları olup olmadığını sordu. Ak, "Biz bu uyuşturucu zehirlerinin kökünü kazıyacağız. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor. Bugünde burada vatandaşların torbacıları bize ihbar etmesi için direkt bir hat kurduk.

Vatandaş hem telefonla hem de Whatsapp'tan bize ulaşarak gördüğü yerde torbacıyı ihbar edebilecek. Biz vatandaşla birlikte bunların kökünü kazılıp bitireceğiz" dedi. Ak, daha sonra çocuklarla birlikte boya ile duvara hattın yazılamasını yaptı. Daha sonrada mahallede ziyaretlerde bulunan Ak'ı çocuklar hiç yalnız bırakmadı. Emniyet Müdürü Ak çocuklara anahtarlık hediye etti.
 
Editör: Barış Köksal