Edinilen bilgiye göre, olay Seyhan ilçesine bağlı Gülbahçesi Mahallesi Obalar Caddesi'nde 20 Mayıs 2016 tarihinde meydana geldi. Dağlıoğlu Polis Merkezi'nde evrak görevlisi olarak çalışan Yılmaz Bozkurt (45) mahallede motosiklet ile evrak dağıtımı yaptığı sırada motosikletli 2 kişinin silahlı saldırısı sonucu ağır yaralandı. Saldırganların 20 mermi kullandığı olayda ağır yaralanan polis memuru, kaldırıldığı hastanede şehit oldu. 

Olayın hemen ardından Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri hem karadan hem de havadan mahalleyi ablukaya alarak operasyon başlattı. Yapılan bu operasyonlarda polis olaya karıştıkları ileri sürülen ve mahallede inşaat malzemeleri satan E.B. (39), kardeşi D.B. (34) ve kayınbiraderleri G.A.'yı (30) gözaltına aldı. 

Zanlıların evlerinde yapılan aramada çok sayıda örgütsel dökümün ele geçirildi. Zanlılar emniyetteki sorgularında polisin şehit edilmesi olayıyla alakaları olmadığını, suçsuz olduklarını ileri sürdü. Zanlılar sorgulandıktan sonra sabah saatlerinde adli tıp birimine getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Zanlılardan E.B.'nin sosyal paylaşım sitesinde bölücü terör örgütü PKK'nın cezaevindeki elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterini paylaştığı görüldü. Zanlılar sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. 

Bu arada polis, bu sabah da yaptığı operasyonda olayla ilgili 2 kişiyi daha gözaltına aldı.
Editör: Barış Köksal