Aniş Şahan: "Yürüyüş yaparken yanıma gelen bir kişi ölen kocamdan 7 milyon kaldığını söyleyip bunu almam için para vermemi istedi. Ben de eve gelip 500 lira verdim"

"Ben eşimden kalan 800 lira emekli parasıyla geçiniyorum, Allah bunları ıslah etsin"

Adana'da bir yaşlı kadın, "ölen kocandan 7 milyon lira kaldı" diyerek yardım edeceğini söyleyen dolandırıcıya 500 lira parasını kaptırdı. Edinilen bilgiye göre olay, Yüreğir ilçesine bağlı Yavuz Mahallesi Kışla Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Aniş Şahan'ın (69) emekli olan kocası Osman Şahan bundan iki yıl önce öldü.

Şahan, kocası öldüğü için ondan kalan 800 lira maaşı almaya başladı. Şahan, bu para ile hem kendini hem de çocuklarını geçindirmeye çalışıyordu. Şahan iki gün önce maaşını çekip 300 lirasını borçlarına verdikten sonra, geri kalanını da bir ay boyunca harçlık yapmak için sakladı. Şahan, dizlerindeki problemden dolayı doktorun 'her gün yürüyüş yap' demesi üzerine Kışla Caddesi'nde yürüyüş yapmaya başladı.
 


"Kocandan 7 milyon lira kaldı"

Aniş Şahan bu sabah da Kışla Caddesi'nde yürüyüş yapmaya başladı. Yanına yaklaşan bir kişi Şahan'a, "Senin Mustafa Şahan isimli oğlun var. O benim arkadaşım. Eşin Osman Şahan da iki yıl önce öldü. Sana da kocandan 7 milyon lira para kaldı. Ancak bunu alman için bankaya para yatırmamız gerekiyor. Ben oğlunla görüştüm onun da bilgisi var sen bana 500 lira para ver bu parayı çekip sana getireyim" dedi.

Yaşlı kadın kendisine yardım etmek istediğini söyleyen kişi ile eve gelerek evden emekli maaşından geriye kalan 500 lira parayı teslim etti. Şahıs giderken, "Biraz sonra sana parayı getireceğim ama bu oğlun, senin ve benim aramda kalsın kimseye söyleme" diye uyardı.



Yaşlı kadın, şahsın dediğini yaparak önce kimseye söylemedi ama bir türlü gelmeyince oğlunu arayıp, "Sabah biri yanıma geldi seni tanıyormuş babandan 7 milyon lira kalmış bize. Bu parayı çekmek için benden 500 lira aldı" dedi. Mustafa Şahan annesine dolandırıldığını söyleyip, hemen polisi aramasını istedi. Yaşlı kadın da polisi aradı.

Olay yerine gelen ekipler çevrede güvenlik kamerası çalışması başlattı. Yapılan aramalarda dolandırıcı ile kadının kaldırımda yürürken görüntüleri bulundu. Polis şimdi bu görüntülerden dolandırıcıyı bulmak için çalışma başlattı.
 
"Allah onları ıslah etsin"

Aniş Şahan, eşinden kalan emekli maaşını aldığını, onun 500 lirasını da dolandırıcıya kaptırdığını belirterek, "Beni kandırdılar başkalarını kandırmasınlar. Allah onları ıslah etsinler. Bizim iki kuruş maaşımıza göz dikiyorlar. Bana kocamın adını, oğlumun adını sayıp eşimin de öldüğünü söyleyince inandım. Benden parayı bankadaki 7 milyon lirayı çekmek için istedi, ben de verdim" diye konuştu.
 
Editör: Barış Köksal