Adana'da Seyhan Nehri'nde bulunan erkek cesedinin kimliği belirlendi. 

Edinilen bilgiye göre olay, dün Seyhan ilçesi Şehit Duran Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Seyhan Nehri Regülatör Köprü Seyhan ilçesi ayağında temizlik yapan Büyükşehir Belediyesi çalışanları, bir ceset gördü. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekibi, cesedin nehirden çıkartılması için sualtı polisinden yardım istedi. Bir süre sonra gelen sualtı polisi, nehre girip cesedi temizlik görevlilerinin kayığına kadar getirdi.

Erkek cesedi daha sonra kayık ile kıyıya çıkartılarak burada inceleme yapıldı. Ceset, otopsi yapılmak üzere adli tıp kurumu morguna kaldırıldı. Yapılan ilk incelemede ceset üzerinde darp, kesici ve delici silah yaralanmasına rastlanmadığı saptandı.

Polis, cesedin kimliğinin belirlenmesi için çalışma başlattı. Polis, önce kayıp başvurusu yapan vatandaşlardan yola çıkarak cesedin kimliğini belirlemeye çalıştı. Polis, erkek cesedini 20 gündür kayıp olan Ahmet Karakuş'a (39) benzeterek önce onun ailesine ulaşıp teşhis için adli tıp kurumuna çağırdı. Karakuş'un eşi adli tıpa gelerek eşini teşhis etti. Karakuş'un market çalıştırdığı, bir süre önce de iflas ettiği için intihar etmiş olabileceği üzerinde duruluyor.
Editör: Barış Köksal