İftar programına katılan çocuklar ve din görevlileri, çocuk mehter takımı tarafından marşlar ile karşılandı.

 Kozan Müftüsü Bilal Başoğlu:
 "Geleceğimiz olan çocuklarımızın böyle bir iftar havasını yaşamasını, iftar vaktinin, iftar vermenin, iftarda bulunmalarının hazzını tatmalarını istedik"

Adana’nın Kozan ilçesinde müftülük tarafından çocuk iftarı programı düzenlendi. Kozan İlçe Müftülüğü tarafından müftülük bahçesinde yaz Kuran kurslarında eğitim gören çocuklara yönelik iftar programı düzenlendi. İftar programına yaz Kuran kurslarında eğitim gören çok sayıda çocuk ile din görevlileri ve davetliler katıldı. İftar programına katılan çocuklar ve din görevlileri, çocuk mehter takımı tarafından marşlar ile karşılandı. Kozan Müftüsü Bilal Başoğlu iftar programına katılan çocukların iftar masalarını tek tek gezerek hayırlı iftarlar dileğinde bulundu.

Yaz Kuran Kursu öğrencisi Abdulselam Karaman, “Müftülüğümüzün iftar programına bizde davetli olduk. Çok mutluyuz” dedi. Kozan Merkez Erkek Kursunda din görevlisi İlyas Aktaş, “Müftülüğümüzün tertiplemiş olduğu iftar programına kursumuzda eğitim gören 44 çocuğumuz katıldı. Çocuklarımızın yaşları çok küçük olanları var onlara müsamaha gösteriyoruz. Tabi Cenab-ı Allah küçük çocuklarımızı oruçtan sorguya tutmuyor ama büyük çocuklarımızın çoğunluğu oruçlarını tutuyorlar. Tabi burada bulunan çocuklar şehrimizin değişik yerlerinden geliyorlar ve birbirleri ile kaynaşmalarına vesile oluyorlar. Bazıları okullardan arkadaşlar. Okullar tatile girdi ama tekrar burada buluşuyorlar ve kaynaşıyorlar. Dolayısıyla çocuklarımız için bir bayram gibi" diye konuştu.

Yaz Kuran Kursu Öğrencisi Ramazan Kaya ise “Çok güzel bir duygu arkadaşlarımla oruç açacağım iftarımızı yapacağız” dedi. Yaz Kuran Kursu Öğrencisi Ahmet Yiğit de burada bulunmaktan çok mutlu olduğunu ifade etti. Kozan Müftüsü Bilal Başoğlu, “Geleceğimiz olan çocuklarımızın böyle bir iftar havasını yaşamasını, iftar vaktinin, iftar vermenin, iftarda bulunmalarının hazzını tatmalarını istedik. Çocuk iftarı bunun adı. Geçen yıllarda da vermiştik görev yaptığım yerlerde de bu iftarı vermiştik çocuk iftarı adı altında. İnşallah yavrularımız bu mübarek günleri böyle güzelliklerle ve paylaşmakla hatırlar.

Öncelikle her veli geleceğinde vefatından sonra bir Fatiha okuyacak bir nesil bırakmak istiyorsa ki ister muhakkak ki yaz kurslarımıza kendi evlatlarını, torunlarını getirip hocalarımızla tanıştırmalarını istiyoruz. Hadi git camide hoca var okutuyor değil onlara değer vererek elinden tutup gel yavrum seni camide hoca ile tanıştırayım demelerini ve tanıştırdıktan sonra da hocam bu evladım size emanet demeli” dedi. Ezanın okunması ile birlikte iftar programına katılan çocuklar, din görevlileri ile davetliler görevli çocukların okuduğu dualar ve ilahiler ile iftarlarını yaptılar.
 
Editör: Barış Köksal