Kadıköy, Karaahmetli, Çağırkanlı, Irmakbaşı, Yunusoğlu Cumhuriyet, Cırık, Yunusoğlu Hürriyet, Yerdelen, Gümüşyazı, Sakızlı, Cine ve Yeniköy mahallelerinin muhtarları, artan hırsızlık olaylarından yakındı. Bölge halkı ile çiftçilerin mağdur olduğunu ifade eden muhtarlar, soruna bir an önce çözüm bulunmasını istedi.

EN YAKIN KARAKOL 35 KİLOMETRE UZAKTA

İmzaladıkları ortak dilekçeyle Yüreğir Kaymakamlığına başvuru yapan muhtarlar, 7 yıl önce Yüreğir Belediyesi Otizm Terapi Merkezi’ne dönüştürülen, ancak kullanılmayan eski Yunusoğlu Belediyesi hizmet binasının polis karakolu yapılmasını talep etti. Hırsızlık olaylarında 35 kilometre uzaklıktaki Köprübaşı Karakolu'na gitmek zorunda kaldıklarını belirten muhtarlar, hırsızlık olaylarının önüne geçilmesi için ne gerekiyorsa bir an önce yapılması gerektiğini kaydetti.

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, bölge halkı ve çiftçinin her türlü sorununda yanlarında olduklarını belirterek, “Mevsimlik işçilerin de gelmesiyle birlikte bölgede nüfus 35 bine ulaşacak. Ancak bir karakol yok. Bölgede mazot, su motoru, narenciye, karpuz hırsızlığı had safhada. Bizler, burada atıl durumda bulunan Yüreğir Belediyesi Otizm Terapi Merkezi'nin bir an önce karakola dönüştürülmesini ve bölge halkının hizmetine sunulmasını istiyoruz” dedi.
Editör: Barış Köksal