Özel bir şirket tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinliğe çok sayıda çocuk hasta ile yakını katıldı. Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Bülent Antmen, bu tarz bir etkinliği hastane ortamında ilk defa gerçekleştirdiklerini belirterek şunları söyledi:


“Hastanemizde yaptığımız bu etkinlik ile özellikle kemoterapi tedavisi gören ve bu sebeple hastaneden veya evinden çıkamayan çocukları gitmek isteyip de gidemedikleri yerlere adeta gitmiş gibi hissettiren VR Teknolojisi (sanal gerçeklik) kullanarak kısa bir süreliğine de olsa mutlu etmeye çalıştık. Teknoloji yardımı ile yaptığımız etkinliğimizde çocuklarımıza dış dünyayla bağlarının kopmadığını hissettirerek sosyal yaşamdan uzaklaşmamalarını amaçlıyor, mutluluk katsayıları artan çocukların moral depolayarak tedavi süreçlerine de olumlu katkı yaptığımızı düşünüyoruz. Ayrıca, hastanemizde bir kemik iliği nakli merkezimiz var ve bu birimimizde birçok çocuk halen tedavi görmekte. Amaçlarımızdan biri de gerçekleştirdiğimiz değişik etkinlikler ile toplumun dikkatini bu hastalığa çekerek kök hücre bağışı konusunda bir farkındalık oluşturmaktır.”


Etkinlik süresince eğlenen çocuklar daha sonra “Gönüllü Palyaçolar” ekibi ile eğlenceye devam ederek streslerini attılar ve ardından da “Lösemili Çocuklar Haftası” nedeni ile hep beraber hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Editör: Barış Köksal