Seyhan ilçesi Sümer Mahallesi 69010 Sokak'ta oturan Emine Satır, 13 Mayıs 2016 günü çiçekleri sularken balkona gelen yavru kediyi sevmek için eline aldığı sırada parmağını tırmalayıp ısırınca yere bıraktı. Satır bir gün sonra aynı kedinin öldüğünü görünce kuduz olmasından şüphelenerek hemen hastaneye gidip İl Sağlık Müdürlüğüne de bilgi verdi. Hastanede Satır'a tedavi uygulanmaya başlandı.

İl Sağlık Müdürlüğü de İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne konuyu aktardı. Mahalleye gelen yetkililer kediyi alarak kuduz olup olmadığını belirlemek için Adana Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü'ne gönderdi.

Bu arada, Emine Satır'ın bir taraftan da tedavisine devam edildi. Yapılan kontrolde 31 Mayıs 2016 günü kedinin kuduz olduğu anlaşıldı. Muhtarlık binasına mahallede kuduz vakası olduğu afişi asılarak mahallede karantina uygulandığı belirtildi. 
Emine Satır, kedinin kuduz olduğunu öğrendikten sonra çok korktuğunu belirterek, "Ben kediyi sadece sevmek istedim o benim parmağımı tırmaladı ve ısırdı. Kedi bir gün sonra ölünce ben hemen hastaneye gittim ve tedaviye başladım. Dün kedinin kuduz olduğu haberi geldi. Doktora bunu öğrenince tekrar gittim doktorlar bunun tedavisinin olmadığını aşı olmam gerektiğini söyleyip bana ne zaman aşı olacağımı söyledi. Mahallede kedi çok önlem alınmıyor. Bu yavru kedinin annesinin doğurduğu bütün kediler ölüyor. Ben yeterince önlem alındığını düşünmüyorum. Ölümden korkmuyorum, ölüm herkesin başına gelecek. Sadece kudurarak ölmekten korkuyorum” dedi.

Mahalle Muhtarı Ülkü Okay ise yetkililerle kedinin kuduz olduğu anlaşıldıktan sonra irtibata geçtiklerini ,muhtarlık binasına uyarıcı afiş asıldığını, muhtarlığa gelen vatandaşları da bilgilendirdiğini, özellikle çocukların sokak kedi ve köpeklerinden uzak durması gerektiğini söyledi. Okay, "Bizim binaya asılan afişten mahallenin bir kaç noktasına daha asacağız. Ben de elimden geldiği kadar herkesi uyarıyorum. Belediyeden de yardım istedim mahallede anons yapılarak herkes uyarılacak" diye konuştu. 

Muhtarlığa kedisini alıp gelen bir çocuk da mahallede kuduz vakası olduğunu öğrendiğini, bu nedenle kedisine aşı yaptırmak istediğini söyledi. 

Bu arada, Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri kuduz vakası sonrası yapılacak bütün işlemlerin mahallede uygulamaya konduğunu bildirdi.



 
Editör: Barış Köksal