ABD Başkanı Donald Trump’ın “İsrail’in başkenti” olarak Kudüs’ü tanıdıklarını ilan etmesine tepkiler devam ederken Memur-Sen Adana İl Başkanlığı üyeleri, ‘Kudüs savaşın değil barışın şehridir’ sloganıyla basın toplantısı düzenledi.


Basın bildirisini okuyan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer, insanlık tarihinin en kanlı dönemlerinden birinin yaşandığını belirterek, “Şiddeti daha da derinleştirerek kanlı iktidarlarını sürdürmek isteyen bir zihniyet, Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Kudüs’ü işgal eden İsrail’e, İsrail’e destek veren ABD ve bütün bunlara sessiz kalanlar ile birlikte, insanlığa dönük bu ihtarın nedeni de hedefi de bellidir. Kudüs, insanlığın ortak mirası, özgürlük Kudüs’ün hakkıdır” diye konuştu.


Kudüs’ün İsrail’in başkenti olması halinde büyük sorunların yaşanacağını kaydeden Sezer, “Dünyanın bütün iyi insanları barışı geliştirme ve barış adası Kudüs’ü koruma noktasında çağrımızın muhatabıdır. Korsan İsrail, Kudüs’ü başkent yapmak gibi bir hataya düşmemeli, ABD İsrail’in başkentinin Washington olduğunu idrak etmelidir” ifadelerini kullandı.


Ayrıca Sezer, yarın Kemeraltı Camii’nde cuma namazı çıkışında eylem yapacaklarını söyledi.

Editör: Barış Köksal