Bu yıl 9.’su düzenlenen Çukurova Kitap Fuarı’nı 3 günde 95 bin kişi ziyaret etti. Ancak kentte yaygın olan grip birçok kişiyi huzursuz ediyor. 2 kişinin ölümüne neden olan domuz gribi nedeniyle hastane ve birçok kamu kurumunda maske kullanılıyor. Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı da vatandaşların domuz gribi ve diğer hastalıklardan korunması için Çukurova Kitap Fuarı girişinde ziyaretçilere maske dağıttı. Bazı vatandaşların “Bana bir şey olmaz” diyerek maske almaması ise dikkat çekti.

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlını Fatih Karayandı, önlem amacıyla böyle bir uygulama başlattıklarını ifade ederek, “Tüm Türkiye’de grip salgını var. Bunlardan bir kısmı da domuz gribi. Salgın halinde tüm Türkiye’de bir çok ölüme yol açtı. Gribi ağır geçiren, yoğum bakımda yatan insanlar var. Biz de Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı olarak dikkat çekmek için bunu yaptık. Gripten korunmanın en önemli yolu kişisel hijyene dikkat etmek. Toplu yaşanan yerlerde, herkesin temas ettiği yerlerde ellerin yıkanması önemli.

Otobüs, fuar alanı gibi kalabalık mekanlarda ise maske takmak önemli. Çünkü bu virüs insandan insana temas ve hapşırıkla bulaştığı için bunun yollarını engellemek için maske dağıtıyoruz” dedi.
Görevli Durmuş Ali Yıldır, 3 günde 15 bin maske dağıttıklarını belirterek, “Vatandaşlara domuz gribi ve diğer gripler nedeniyle dağıtıyoruz. Yoğun insanların bulunduğu ortamlarda dağıtıyoruz. Burada da yoğunluk olduğu için geldik. Hastalığın kimden geleceği belli değil. Biz de maske kullanmak isteyene veriyoruz. Maskeyi bazıları istemiyor. Biz görevimizi yapıyoruz” diye konuştu.
Editör: Barış Köksal