Adana'da boşanmak isteyen eşini bıçakla yaraladığı iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşmasında sanık, eşi tarafından affedildi.

SOSYAL MEDYA MESAJLAŞMASI SİNİRLENDİRDİ

Adana 1.Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık 27 yaşındaki Duran Korkmaz, bıçaklayarak öldürmek istediği eşi 24 yaşındaki Nergiz Korkmaz ile avukatları katıldı. Mahkeme heyetinin söz verdiği sanık, eşinin eski erkek arkadaşıyla sosyal medya hesabı üzerinden mesajlaştığını görünce sinirlendiğini ve onu darbettiğini söyledi.

"ÇOCUKLARIN BENDEN OLMADIĞINI SÖYLEDİ"

Bunun üzerine eşinin polise durumu haber vererek sığınma evine gittiğini anlatan Korkmaz, "Oradan da anne ve babasının evine yerleşti. 2-3 ay ayrı yaşadık. Çocuklarımız olduğu için arada sırada görüşüyorduk. Olay günü parkta görüşürken çocukların benden olmadığını söyledi. Sinirlendim, eşim de annesinin evine gitti. Daha sonra yolda eşimi gördüm, beni görünce kaçtı. Tekrar çocukların benden olmadığını söyleyince gözüm karardı. Elimdeki bıçakla ne yaptığımı hatırlamıyorum. Kendime gelince 112'yi aradım. Eşim kucağımda yatıyordu." ifadelerini kullandı.

"BEN EŞİMİ SEVİYORUM VE AFFEDİYORUM"

İki çocuk annesi Nergiz Korkmaz ise eşinden şikayetçi olmadığını dile getirdi.

Eşinin söylediği gibi eski erkek arkadaşıyla yazıştığını anlatan Korkmaz, "Eşim fark edince bana vurdu. Psikolojim yerinde değildi. Kendisinden boşanmak istedim. Kabul etmeyince çocukların kendisinden olmadığını söyleyip, yüzüne tükürdüm. Bunun üzerine beni bıçakladı. Daha sonra kendisi yere oturdu, beni kucağına aldı. Kanayan bölgeme pansuman yaptı. Baş ucumda ağlayarak 112 Acil Servis'i çağırdı. Pişman olduğunu anladım. Ben eşimi çok seviyorum ve affediyorum. Eğer isteseydi, boynumu bile kesebilirdi." diye konuştu.

TUTUKLU GEÇİRDİĞİ SÜREYE KARŞILIK TAHLİYE

Mahkeme heyeti, "olayın haksız tahrik altında" işlenmesi ve duruşmalardaki iyi halini indirim nedeni sayarak sanığı 3 yıl 4 ay hapisle cezalandırdı. Korkmaz, tutuklu geçirdiği süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi.

Duran Korkmaz, boşanmak isteyen eşi Nergiz Korkmaz'ı 12 Haziran'da Yavuzlar Mahallesi'nde bıçaklayarak ağır yaralamıştı.

Kaynak: Haberler
Editör: Barış Köksal