Adana'da balkondaki kafesinden aşağıya süzüldükten sonra kimliği belirsiz bir şahıs tarafından kaçırılan papağanı için gözyaşı döken 68 yaşındaki Sevinç Kurtoğlu, 'Rocky' isimli papağanını getirene para ödülü vereceğini belirterek, “İlaçlarla ayakta duruyorum, vicdanı olan geri getirsin. O başkasıyla yapamaz, bizim kokumuza, hareketlerimize her şeyimize alışmıştı” dedi. 

Çukurova ilçesindeki Toros Mahallesi'nde bulunan Turgut Özal Bulvarı'nda bir apartmanın 5'inci katındaki dairede yaşayan Sevinç (68) ve Ergezer (78) Kurtoğlu çiftinin oğlu Erdinç Kurtoğlu, geçen yıl anne ve babasına Jako cinsi papağan hediye etti.

'Rocky' ismini verdikleri papağan kısa sürede ailenin adeta fertlerinden biri oldu. Papağanın uçmaması için kanatlarının bir kısmının kesildiğini bilen çift, Rocky'e bazı zamanlar içeride, bazı zamanlar da balkondaki kafeste bakıyordu.
Rocky'i adeta evlatları gibi gördüğünü belirten çift, önceki gün papağanlarının balkondaki kafeste bulunmadığını görünce şok oldu. Her yerde Rocky'i arayan yaşlı çift, her ne kadar çevredeki güvenlik kameralarını inceleyip, gazetelere ilanlar verdiyse de bir sonuç elde edemedi.

Mahalledeki görgü tanıkları, Rocky'nin 5'inci kattan aşağı süzüldükten sonra konduğu kaldırımda bir adam tarafından bulunduğunu ve adamın papağanı omzuna alarak park halindeki otomobiline binip uzaklaştığını yaşlı çifte aktardı.
Rocky'nin bulunması için İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulunan Sevinç Kurtoğlu, “Papağanım bana 'anneciğim, annem' diyerek seslenirdi. Çok güzel konuşuyordu. Rocky'mi alıp götüren kişi Allah rızası için vicdanı varsa öbür dünyaya bırakmasın, geri getirsin. Onun maddi değeri değil, manevi değeri çok büyük. Hem Rocky de hasta olur, küser. Benim evlatlarım uzakta, o hep benim yanımdaydı. Omzumdan ayrılmazdı. Ben bir şey yerken o da yemek isterdi. Dünyam yıkıldı” diye konuştu.

“Getirenin elini, ayağını öpeceğim”

Papağanının kaybolduğu günden bu yana uykusuz olduğunu, tansiyonunun yükseldiğini ve çok ağladığını vurgulayan Sevinç Kurtoğlu, şunları söyledi:

“İlaçlarla ayakta duruyorum. Ne olur vicdanı olan getirsin. Gri renkli, kuyruğu ise kırmızı bir papağandı. Gece gündüz onunla beraberdim, başka bir işim yoktu. Getirene bir ödül düşünüyoruz ancak şimdi açıklamak istemiyorum. Eğer Allah'tan korkuyorsa, bu dünyanın üstü varsa altı da var. Vicdanı el veriyorsa onu satıp parasını yiyecekse onu Allah'a havale ediyorum o başkasıyla yapamaz, bizim kokumuza, hareketlerimize her şeyimize alışmıştı. Onu bir yere bırakıp gittiğimde bana küsüyordu, nereye gidecek olursak beraberdik. Papağanımı getirenin elini, ayağını öpeceğim. Ölseydi önümde, bu kadar üzülmezdim fakat böyle ayrılığa çok üzüldüm.”

Editör: Barış Köksal