Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Mehmet D. (26) isimli şahsın bir jigolo internet sitesine 9 ay önce 300 lira ödeyip üye olarak bu site üzerinden kadınlara 750 ile bin 500 lira karşılığında jigolo temin ettiği ihbarını aldı. 
Harekete geçen polis, Mehmet D.'yi hem internet sitesinden hem de fiziki olarak takibe başladı. Yapılan takip sonucunda zanlının Emrah T. (24) isimli erkek arkadaşı ve kendisinin para karşılığı zengin ve yaşlı kadınlarla birlikte olduğu belirlendi. 

Adana polisi bu tespitin ardından savcılıktan alınan izinle Türkiye'de ilk defa yapılan bir operasyona imza attı. Polis, Mehmet D. ile müşteri kimliğinde irtibat kurdu. Müşteri kimliğindeki polis, Mehmet D.'yi arayarak 2 jigoloya ihtiyaçları olduğunu söyledi. Yapılan pazarlık sonucunda iki kişiyle bin 500 liraya anlaşıldı. Polis, Mehmet D'nin verdiği adrese gidip seri numarası önceden alınmış paraları verdi. Mehmet D. parayı alınca polis kimliğini göstererek polis olduğunu söyledi. Mehmet D. ve arkadaşı Emrah T. emniyete getirildi. Emrah T. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

 Mehmet D.'nin ise ifadesinde 9 ay önce jigolo internet sitesine üye olduğunu ancak bu işi para karşılığı yapmadığını, fantezi amaçlı yaptığını söylediği öğrenildi. Ancak polisin yaptığı tespitte zanlının hem kendisi hem de arkadaşının bu işi para karşılığı yaptığı, Adana, Gaziantep, Osmaniye, Kayseri, Mersin ve çevre illerden de gelen kadınlarla birlikte olduğunu, her kadın başına siteye 300'er lira para verdiği tespit edildi. Zanlı ifadesinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen zanlı adli kontrol ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 
Editör: Barış Köksal