Başkan Çelikcan, Kiremithane Yunus Emre Kültürevi'nde açılan kaynakçılık kursu öğrencilerini ziyaret etti.

18-29 yaş arası gençlere ücretsiz verilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği Projesi kapsamında devam eden kurslara katılanlara geldikleri her gün için 7 Euro cep harçlığı da ödendiğini belirten Çelikcan, eğitimlerin uygulamalı ve pratik olarak verildiğini belirtti.

Kurslara katılan öğrencilerin kaynakçılık mesleği ile her türlü eğitimin verildiğini vurgulayan Çelikcan, "Kaynakçılık mesleği eğitimlerinde kursiyerlere kaynağın tarihçesi, tanımı, kaynak çeşitleri gösterilmektedir. Özellikle özel sektörün ihtiyaç duyduğu ara eleman ihtiyacını gidermeye yönelik çalışmalar sürdürülmektedir. Bu proje kapsamında mesleki eğitimlerini başarı ile bitiren gençlerimizin bilgileri kurulacak internet sitesinde yayımlanarak ihtiyacı olan işverenlerimizin bu nitelikli genç elemanlara hızlı bir şekilde ulaşılabilmeleri sağlanmış olacaktır. Böylece işveren ile genç işsizlerimiz arasında doğrudan bağlantı kurulmasını da sağlayacağız" dedi.

Yüreğirli gençlerin iş bulmaları için meslek kurslarını kesintisiz sürdürdüklerini belirten Başkan Çelikcan, şunları kaydetti:

"İşverenlerimizin ihtiyaç duyduğu ara eleman sıkıntısını giderecek kurslar açarak gençlerimizin meslek sahibi olmalarını ve iş bulmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Meslek kurslarından mezun olan arkadaşlarımız ellerinde meslekleri olduğu için daha kolay iş bulabileceklerdir."
Editör: Barış Köksal