“Engel Olma Destek Ol" defilesinde ünlü futbol adamı ve Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TÖSSFED) Onursal Başkanı Tanju Çolak’la Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Duran Karakaya da engelli çocuklarla birlikte podyuma çıktı. Defileden elde edilen gelir Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Başkanı Birol Aydın’a teslim edildi. 

Fizyoterapist Mustafa Baş ve Gazeteci Murat Yıldırım’ın projesi olan “Engel Olma Destek Ol” temalı defilede iş dünyasının önemli kadınları, ünlü modacı Oktay Seven’in gece için özel olarak tasarladığı kostümleriyle podyuma çıktılar. Sheraton Adana Otel’de düzenlenen defileye CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal da katılırken, ünlü futbol adamı Tanju Çolak da gönüllü mankenlik yaptı.

BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Engelli çocuklarla birlikte podyuma çıkan iş kadınları özel tasarım kostümleriyle büyük alkış alırken, Melekler Grubu’nun gösterisi duygulu anlar yaşanmasına sahip oldu. Casa De Lanza’nın tango şovuyla, Çokfonik Koro’nun da şarkılarıyla destek verdiği geceden elde edilen 15 bin TL’lik gelir Karaisalı’daki bir engelli merkezinin tüm ihtiyaçlarını karşılamak adına Türkiye Özel Sporcular Federasyonu (TÖSSFED) Başkanı Birol Aydın’a teslim edildi. Gecenin sonunda Türk Sanat Müziği’nin güçlü seslerinden Umut Akyürek ve eşi Oktay Ertuğrul da mini bir konser verdi.

ENGELSİZ YAŞAM ENSTİTÜSÜ

Gecede konuşma yapan Ayas Koleji Kurucusu Fizyoterapist Mustafa Baş, Engelsiz Adana yolunda sivil inisiyatifi harekete geçirmeyi, makro düzeyde politikalar üretmeyi ve iş dünyası ile kamu sektörü sivil alanı bu amaç doğrultusunda birleştirerek ortak güç oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Engelsiz Yaşam Enstitüsü’nün eğitim, araştırma kültür, sanat, edebiyat, spor, rehabilitasyon alanlarında farkındalık oluşturma faaliyetleri yürüteceğini belirtti. Baş, “Bu ortak gücün tarafları, kamu kurum ve kuruluşları, iş dünyası, medya, meslek örgütleri, Kent Konseyi, Engelliler Meclisi, üniversiteler, özel eğitim kurumları ve gönüllülerdir” dedi.

KİMLER PODYUMA ÇIKTI

Engelli çocuklarla birlikte podyuma çıkan iş kadınları şu isimlerden oluşuyor: “Mali Müşavir Aysel Eyüboğlu, Yazar Balca Yücesoy, Renkli Bireyler Çocuk Evi Kurucusu Banu Nida Çiftçi, Altın Koza A.Ş. Genel Müdürü ve Adana Film Festivali Direktörü Candan Yaygın, Davin’s Tea İşletme Sahibi Cansu Karakuş, Biorezonans Uzmanı Dr. Doğanay Kürkçü, Sporcu Psikologu Esra Karagöz, Girişimcilik Eko Sistemi Dernek Başkanı Esra Özden, F&Ş Wedding Kurucusu Fatoş Başak Şen, Estetik Klinik Dr. Gül Fennibilek, Diş Hekimi Müjde Doğan, ÇÜ Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazan Koluman, Klinik Psikolog Göksu Telmaç, Evlilik Aile Terapisti Obengül Ejder, Ay Sa Ayak Sağlığı Kurucusu Podolog Sibel Aydoğdu, Botaşspor Oyuncusu Seher Naz Çidal, Avukat Yasemin Tanır, Pro Nail Güzellik Merkezi İşletme Sahibi Zelal Güvercin, Avukat-Sanatçı İkbal Özlem Arıoğlu ile Karataş Belediye Başkanı’nın eşi Dekor Aleksandros’un Sahibi Yeliz Ünal.”
Editör: Barış Köksal