Adana'da bölücü terör örgütü PKK yandaşlarının daha önce sık sık korsan gösteri yaptığı mahallede uygulama yapan polis, Coco isimli narkotik köpeği ile taş altında zulalanmış 60 fişek içime hazır esrar, 120 tane de uyuşturucu hap buldu. Köpeğin çevrede özel harekat polislerinin uzun namlulu silahlarla önlem alıp boş arazide arama yapması ve uyuşturucu taş altında bulması saniye saniye görüntülendi.



Adana'da bölücü terör örgütü PKK yandaşlarının daha önce sık sık korsan gösteri yaptığı mahallede uygulama yapan polis, Coco isimli narkotik köpeği sayesinde taş altında zulalanmış 60 fişek içime hazır esrar, 120 tane de uyuşturucu hap buldu. Edinilen bilgiye göre olay, Ova Mahallesi'nde meydana geldi. Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri daha önce bölücü terör örgütü PKK yandaşları tarafından sık sık korsan gösteri yapılan mahallede sabahın erken saatlerinde uygulama başlattı.



PKK'lıların aynı zamanda sokak aralarında uyuşturucu sattığını tespit eden polis, uygulamaya Coco isimli narkotik köpeğini de dahil etti. Operasyona asayiş ve özel harekat şube müdürlüğü ekipleri de destek verdi. Coco, özel harekat polislerinin çevrede güvenlik önlemi almasıyla birlikte özellikle boş arazilerde arama yaptı. Bu sırada hassas burunlu köpek, kısa sürede bir taşın olduğu yerde yoğunlaştı. Polis, taşı kaldırdığında biri taşın atında biri de biriketin içinde olmak üzere iki poşette uyuşturucu malzeme olduğu ortaya çıktı.

Poşet açıldığında 10, 50'lik fişek diye tabir edilen satışa hasır esrar, 50, 20'lik diye tabir edilen satışa hasır esrar ve 120 uyuşturucu hap ele geçirildi. Polis, malzemelere el koyarak çevrede uyuşturucuyu saklayan şahıs ya da şahısları bulmak için çalışma başlattı. Uygulama kapsamında çok sayıda araç ve şahıs durdurarak arama yapıp GBT sorgusu yaptı.
 
Editör: Barış Köksal