Adana'da 2016 yılının ilk 68 gününde 25 cinayet olayında 27 kişi bıçak, tabanca, pompalı tüfek ya da işkenceyle öldürüldü. Öldürülen 27 kişiden 5'ini ise kadınlar oluşturuyor. Bu kadınların kimi platonik aşığı tarafından işkence yapılarak, kimi babası tarafından, kimi ise ağabeyi tarafından "namus meselesi" yüzünden öldürüldü.

Adana'da ilk kadın cinayeti Seyhan ilçesi Havuzlubahçe Mahallesi 15009 Sokak'ta meydana geldi. Bu olayda, 5 yıl önce halasının oğlu Şehmuz K. ile evlenen ve 1 yıl önce resmi nikah yapan 19 yaşındaki Rabia K. bir hafta önce babası Mehmet Zen Ö.'nün (45) evine gelerek, "Eşimle anlaşamıyorum boşanmak istiyorum artık onun yanına dönmeyeceğim" dedi. Baba Mehmet Zen Ö., bunun üzerine kızını geri göndermeyip evine aldı. Baba gece 03.00 sıralarında bir ses duyup hırsız sanarak pompalı tüfekle dışarı çıktığında kızını bir erkekle görünce ikisini de öldürdü. 

İkinci olayda ise cezaevinden firar eden S.U., arkadaşı Murat Uygun ile ilişki yaşadığını düşündüğü kız kardeşi Yıldız Tongul ile arkadaşını sokak ortasında öldürdü.

PLATONİK AŞIĞI TARAFINDAN VAHŞİCE ÖLDÜRÜLDÜ

Üçüncü olayda ise bir mobilya şirketinde yönetici asistanlığı yapan Türkan Sarıkaya (25), platonik aşığı Bünyamin F. tarafından feci şekilde dövüldükten bir hafta sonra hastanede hayatını kaybetti. Genç kızın ölümü ailesini ve sevenlerini yıktı. Dördüncü cinayet olayı ise, eşi ve kayınbabasının iş dönüşü mahallede içki içen şahıslarla kavga ettiğini gören 27 yaşındaki Burcu Acar'ın öldürülmesi olayı oldu. Acar tabanca çeken kayınbabısı Yalçın Acar'a engel olmak isterken Acar'ın tabancasından çıkan kurşunun yüzüne isabet etmesi sonucu hastanede hayatını kaybetti.

Son kadın cinayeti ise 16 yaşındaki kız çocuğu öldürüldükten 2 yıl sonra ortaya çıktı. Adana'nın Kozan ilçesinde Ağlıboğaz Mahallesi Karadere Sokak'ta oturan 16 yaşındaki Hilal Özcan'ın ablası Ülkü Özcan, 27 Haziran 2014 tarihinde emniyete kız kardeşi için kayıp başvurusunda bulundu. Polis başvuru üzerine kayıp kızı bulmak için çalışma başlattı. Yapılan çalışmada kızı, ağabeyi Alparslan Özcan'ın Adana'da erkek arkadaşıyla kalmak isteyince öldürdüğü ve babası ile birlikte ormanlık alana gömdükleri ortaya çıktı.

Polis, öldürülen 5 kadının da katil zanlılarını yakalayarak adalete teslim etti.
Editör: Barış Köksal