İki aile arasında silahlı saldırlar devam etti
 
Adana’da husumetli olan, Altınyüzük ve Üzer ailelerinin evlerine operasyon düzenlendi. Operasyonda bir kişi gözaltına alınırken, 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Edinilen bilgiye göre, geçen 21 Temmuz’da Yüreğir İlçesi Doğakent Mahallesi’nde iki grup arasında çıkan kavgada 33 yaşındaki Ali Altınyüzük hayatını kaybetti. Ali Altınyüzük’ün hayatını kaybetmesi üzerine, Altınyüzük ve Üzer aileleri arasında husumet oluştu.

Ardından Ali Altınyüzük’ün öldürülmesinden 10 ay sonra Karataş Yolu’nda 56 yaşındaki Müslüm Üzer, oğlu 32 yaşındaki Orhan Üzer ve torunu 9 yaşındaki Hüseyin Üzer ile birlikte 01 DHR 78 plakalı otomobilde kalaşnikoflu saldırıya uğradı. Saldırıda Müslüm Üzer hayatını kaybederken, oğlu ve torunu yaralandı. Olaydan kısa süre sonra çok sayıda şüpheli tutuklandı.



‘Saldırılar devam etti’

Cinayet zanlılarının tutuklanmasına rağmen, iki aile arasında husumet bitmez iken, birbirine yapılan saldırılar devam etti. Geçtiğimiz hafta sabaha karşı polis her iki aileye ait ev ve iş yerlerine operasyon düzenledi. Operasyonda, 3 pompalı av tüfeği ve çok sayıda tabanca mermisi ele geçirildi. İki aile her türlü önlemlere rağmen birbirlerine silahlı saldırı yapmaya devam etti.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, gece yarısı Çevik Kuvvet, Terörle Mücadele ve Özele Hareket şubelerinin de desteği ile Doğankent Mahallesi’nde her iki aileye ait 12 adrese baskın yaptı. Baskında, oluşabilecek taşkınlıklara yönelik Doğankent Mahallesinin kilit noktalarına 4 toplumsal olaylara müdahale aracını (TOMA) hazır bekletti. Evlere yapılan baskında 1 adet ruhsatsız tabanca ile tabancaya ait 15 adet mermi ele geçirilirken, bir kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan adı açıklanmayan zanlı, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.
 
Editör: Barış Köksal