Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı İmamoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevliyken 15 temmuz darbe girişiminin ardından meslekten ihraç edilen ve telefonlarında örgütün haberleşme programı ByLock bulunduğu iddia edilen 2'si tutuklu 6 polis memuru hakkında açılan davada silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istendi.

Türkiye'yi sarsan 15 Temmuz darbe girişiminin ardından İmamoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli emniyet müdürü Seyit Ali A, müdür yardımcısı Servet Ş, komiser Yıldırım K ve polis memurları Emrah E, Fatih Y. ve Mehmet K. gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken ara celsede ise Mehmet K. Ve Yıldırım K. dışındaki polis memurları tahliye edildi.

Cumhuriyet Savcısı, soruşturmasını tamamlayarak iddianameyi hazırladı. İddianamede, tüm şüphelilerin örgütün haberleşme programı olan ByLock kullandığının tespit edildiği ve bazı sanıkların Bank Asya'da hesabının bulunduğu yer aldı. Şüpheliler ise savcılık ve sorgu mahkemelerinde suçlamaları kabul etmeyerek örgütle bağlarının olmadığı öne sürdü. Şüpheliler, Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edildi. Adana 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tüm şüpheliler hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Şüpheliler yakında hakim karşısına çıkacak.
 
Editör: Barış Köksal