Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Adana Gençlik Merkezi tarafından “İftara 5 Kala Merkezim Yanında” projesi ile vatandaşa kumanya dağıtıldı. Proje ile iftara evlerine yetişemeyen vatandaşlara trafik ışıklarında ve halkın yoğun olduğu yerlerde Gençlik Merkezi personelleri, liderleri ve gönüllüleri Çetinkaya Kavşağı'nda hurma, su ve sandviç ikramı yaparak oruçlarını açmalarına vesile oldu.

Adana Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tosun, yapılan etkinlikle iftara yetişemeyen yediden yetmişe tüm vatandaşlara su, hurma ve sandviç dağıtarak onlarla birebir iletişime geçtiklerini belirterek, “Bu güzel ve hayırlı bir çalışmadır. Bu çalışmayı Peygamber Efendimizin, 'Kim bir oruçluya iftar ettirirse, kendisine onun sevabı kadar sevap yazılır. Üstelik bu sebeple oruçlunun sevabından hiçbir eksilme olmaz' hadisinden yola çıkarak başlattık.

Ayrıca bu etkinliğimizle birlikte Gençlik Merkezi sahada durmadan çalışmalarına devam ediyor ve sahada olan bir gençlik olduğumuzu, halkla iç içe olduğumuzu bu şekilde ifade ediyoruz" şeklinde konuştu.
 
Editör: Barış Köksal