Kozan’da görev yapan 103 muhtarla istişare toplantısında bir araya gelen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 2.5 yıllık hizmet döneminde ilçeye toplam 233 kilometrelik içme suyu şebekesi döşediklerini belirtip, kuzeydeki mahallelerde yaz aylarında yaşanan su sıkıntısına ova kesimindeki 9 kuyudan saniyede 80 litre su pompalayarak çözüm sağlayacaklarını müjdeledi. Başkan Hüseyin Sözlü, söz konusu iyileştirmenin yapılabilmesi için Kozan’da 15 gün kesinti öngörüldüğünü, bu süreyi birkaç güne düşürmek için de mevcut kaynakların yağmurlarla beslenmesini beklediklerini bildirdi.

“Kaynaklar en doğru ve verimli şekilde hizmete dönüşüyor”
Başkan Hüseyin Sözlü, Kozanlı muhtarları merkez Seyhan ilçesindeki bir restoranda konuk etti. Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Şahin, ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Yüksel Durna, Muhtarlıklar İşleri Daire Başkanı Teoman Yılmaz ve belediye bürokratlarının hazır bulunduğu toplantıda Adana Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı hizmetler, gerçekleştirilmesi planlanan projeler değerlendirildi.
Başkan Hüseyin Sözlü, daha önce 5 merkez ilçeye hizmet veren Adana Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk sahasının ‘Bütünşehir Yasası’nın yürürlüğe girmesiyle Adana’nın tamamını kapsadığını belirtip, sınırlı kaynakların en doğru ve verimli şekilde hizmete dönüşmesi için gayret gösterdiklerini söyledi.

“Kozan’a 233 kilometre içme suyu şebekesi yaptık”

Adana’nın tüm ilçelerinde siyasi görüş ayrımı yapmadan muhtarlarla belediye birimlerinin güçlü iletişim kurduğunu, her türlü etnik ve mezhepsel ayrımcılığı reddettiklerini kaydeden Başkan Sözlü, hizmet döneminin 2,5 yılında Kozan’a içme suyu yatırımlarına ağırlık verdiklerini bildirdi. İl genelinde döşedikleri 870 kilometre içme suyu şebekesinin 233 kilometresini Kozan’da gerçekleştirdiklerinin altını çizen Başkan Sözlü, önümüzdeki yıl 670 kilometre daha şebeke yenilemesi yapacaklarını bildirdi.

Kozan’da yaşanan içme suyu sıkıntısına çözüm üretmek için ASKİ Genel Müdürlüğü’nün tüm imkanlarını seferber ettiğini aktaran Başkan Sözlü, ilçenin dağlık mahallelerinde yaz aylarında yaşanan su sıkıntısına da çare ürettiklerini, kısa zamanda Kozanlı hemşehrilerinin yeterli suya kavuşacağını duyurdu.

“Kozan’ın kuzeyinde susuzluk sona eriyor”

Başkan Sözlü, “2014’ten beri Kozan’ın kuzeyinde Feke çıkışındaki mahallelerde yaşanan içme suyu sıkıntısına çözüm bulmak için uğraş veriyoruz. Çünkü bu bölgede, Karabucak ve Savrun suyunun geldiği noktalardaki kaynaklarda azalma oldu. Saniyede 40 litre suya ihtiyacımız vardı. Gedikli, Kozan Barajı çevresi, hastaneler, Saimbeyli caddesi ve kale mevkiindeki aramalarımızda en fazla 5-7 litre su bulduk. Bu da çok yetersiz kaldı. Çözüm amaçlı olarak Adana yolu üzerindeki 9 kuyudan daha fazla su elde etme yoluna gittik. Saniyede 80 litre olan suyu Karabucak ve Savrun kaynaklarının beslediği depoya aktararak çözüm planladık. Bunu sağlayacak pompaların satın alması tamamlandı, gerekli hazırlığımızı yaptık. Kaidelerin değişmesi ve betonlama çalışmaları için arkadaşlarımız 15 gün su kesintisi yapılmasını öngördü. Ancak biz bu süreyi birkaç güne düşürmeyi hedefliyoruz. Kozanlı hemşehrilerimizin uzun süre susuz kalmaması için mevcut kaynakların yağmurlarla beslenmesini bekliyoruz. Kaynak suları arttığı an, merkezdeki kuyu sularının beslediği hattı kesip, pompaların montajını yapacağız. Kozan’da içmesuyu sorununu çözmüş olacağız” diye konuştu.

Başkan Sözlü, Kozan’da yol hizmetlerinin de kesintisiz devam ettiğini, bu yıl 200 kilometre asfalt yol yapımını gerçekleştirdiklerini, 2017’de de 200 kilometre asfalt yol yaparak, ulaşımı kolaylaştıracaklarını ifade etti. Muhtarların köylerdeki küçük çaplı altyapı işler için iş makinesi ve kamyon takviyesi taleplerini olumlu karşılayan Başkan Sözlü, öncelikli sorunların çözümüyle birlikte spor sahaları ve park projelerinin de program dahilinde gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

Toplantının sonunda Başkan Sözlü ve Kozanlı muhtarlar günün anısına fotoğraf çekildi. Kozanlı muhtarlar, hizmet müjdeleri ve kendilerini ağırladığı için Başkan Sözlü’ye teşekkür etti.
 
Editör: Barış Köksal