Çukurova Belediyesi'nce düzenlenen Halk Günü'nde 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla çocukların gerçekleştirdiği gösteriler, keyifli anlar yaşattı. İlkokul, ortaokul ve liselerde çevre bilincini artırmak amacıyla düzenlenen yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi. Orhan Kemal Kültür Merkezi’ndeki etkinlikte ilkokul, ortaokul ve liselerde çevre bilincini arttırmak amacıyla düzenlenen yarışmada dereceye girenler,ödüllerini aldı. Atık pilleri en çok toplayan kategorisinde, Mehmet Özencel Anadolu Lisesi, İsmail Kulak Anadolu Lisesi ve Şambayadı İlkokulu, bitkisel atık yağlar kategorisinde Recep Birsin Özen Ortaokulu, Mehmet Özöncel Anadolu Lisesi, Sabancı İlkokulu, Ambalaj atıklarından en iyi proje ödülü ise Hasan Adalı Anadolu Lisesi’nin oldu.



Dereceye giren okullara kategorilerine göre; projeksiyon cihazı, masa üstü bilgisayar, diz üstü bilgisayar ödülü verildi. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, birim müdürleri ile birlikte yaptığı Halk Günü’nü talepler üzerine yaz boyunca ayda bire indirdiklerini belirterek, “Temmuz ayının ilk cuması yani 7 Temmuz günü Halk Günü’nde yine halkımızla buluşacağız ama biz yaz boyunca yine halkla beraber, halkın içinde olmayı sürdüreceğiz. Etkinliklerimiz, projelerimiz bitmeyecek” dedi.

9 Haziran Cuma günü Huzurevleri Mahallesi’nde Su Oyunları Parkı’nın açılışını yapacaklarını kaydeden Çetin, “Yaz aylarının gelmesi dolayısıyla, sokak hayvanlarına da lütfen sahip çıkalım, kapılarımıza bir kap su koyalım. Biz de hayvanlarımız için Çukurova ilçesi içerisinde bulunan 185 parkımıza, en az bir tane otomatik suluk koyuyoruz. Sokaktaki canlarımızı unutmayalım” diye konuştu.
 
Editör: Barış Köksal