Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ocak ayı son oturumu Hüseyin Sözlü’nün başkanlığında yapıldı. Oturum gündeminde denetim ve ihtisas komisyonlarına üyeler seçildi.

Oylamalar sonucu Denetim Komisyonu’na Mehmet Özcan, Muhammet Bayram, Abdullah Sakarya, Mustafa Kiraz ve Mehmet Esendemir seçildi.

Ulaşım Komisyonu’na Ali Yaşar, Yusuf Kızıloluk, Muhammet Bayram, Cumali Portakal, Adil Yiğenler, Vedat Gündoğan, İbrahim Doğan, Askeri Dağlı, Bülent Atalay seçildi.

Turizm ve Sanat Komisyonu’na Halis Ender Çulhacı, Halil İbrahim İldeş, Tahsin Şahin, Nazım Aldırmaz, Duran Ali Değirmenci, Adil Yiğenler, İlyas Karabulut, Serdar Seyhan, Mehmet Esendemir seçildi.

Sosyal Hizmetler Engelliler ve Halkla İlişkiler Komisyonu’na Recep İzci, Mehmet Köksal Güralp, Mustafa Durak, Vedat Özder, Abdullah Sakarya, Abdullah Ersöz, İbrahim Özen, Hüsnü Karadeli, Zafer Mülazımoğlu seçildi.
Plan ve Bütçe Komisyonu’na Mehmet Özcan, Ramazan Akyürek, Mahmut Doğru, Halil İbrahim İldeş, Salim Akkoç, Abdullah Sakarya, Hasan Ali Çetin, Ulaş Bahri Çetinkaya, Hüsnü Karadeli seçildi.

Kırsal Kalkınma, Tarım, Orman ve Hayvancılık Komisyonu’na Murat Cevheribucak, Yusuf Kızıloluk, Mehmet Özcan, Enver Kutlu Sönmez, Cumali Altınöz, Vedat Gündoğan, Ahmet Nuri Sabuncu, Hüsnü Karadeli, Vahap Çolak seçildi.
Kentsel Yenilenme ve Kent Estetiği Komisyonu’na Halil Mehmet Gökoğlu, Mehmet Ali Erin, Mehmet Yasa, Soner Duman, Halil Şahan, Ozan Gülaçtı, Remzi Kar, Ulaş Bahri Çetinkaya, Ertan Sümer seçildi.

Kent Ekonomisi ve Meslek Odaları Komisyonu’na Cumali Portakal, Ali Şimşek, Salih Gökçe, Ahmet Tanrıverdi, Hasan Hüseyin Gündüz, Mustafa Kiraz, Abdulkadir Karanalbant, Ulaş Bahri Çetinkaya ve Askeri Dağlı seçildi.
Kanunlar Komisyonu’na Soner Duman, Nazım Aldırmaz, Tahsin Şahin, Murat Cevheribucak, Hasan Hüseyin Gündüz, İbrahim Özen, Mustafa Kiraz, Vahap Çolak ve Yusuf Akıncı seçildi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na Mahmut Sami Baysal, Enver Kutlu Sönmez, Vedat Öder, Halis Ender Çulhacı, Zafer Kara, Aysun Kocabaş, Mehmet Akçalı, Yusuf Akıncı ve Serdar Seyhan seçildi.

Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu’na Mehmet Köksal Güralp, Mehmet Yasa, Ahmet Tanrıverdi, Ali Şimşek, Halil Şahan, Cumali Altınöz, İlyas Karabulut, Mehmet Esendemir, Ertan Sümer seçildi.
Deprem ve Doğal Afetler Komisyonu’na Yalçın Akyol, Mahmut Doğru, Oğuz Arık, İbrahim Doğma, Hasan Ali Çetin, Salim Akkoç, İbrahim Doğan, Serdar Seyhan ve Mehmet Esendemir seçildi.

Çevre ve Sağlık Komisyonu’na Oğuz Arık, Recep İzci, Salih Gökçe, Yalçın Akyol, Ozan Gülaçtı, Abdullah Ersöz, Abdulkadir Karanalbant, Zafer Mülazımoğlu ve Metin Buğa seçildi.

AB ve Dış İlişkiler Komisyonu’na Ramazan Akyürek, Muhammet Bayram, Ali Yaşar, Mahmut Sami Baysal, Ahmet Ali Bozkurt, Özcan Özal, Kenan Şenbayrak, Ertan Sümer ve Bülent Atalay seçildi.

Kadın-Erkek Eşitlik Komisyonu’nda ise kadın meclis üyesi yer almadı. Komisyonda Mustafa Durak, İbrahim Doğma, Halil Mehmet Gökoğlu, Mehmet Ali Erzin, Duran Ali Değirmenci, Ahmet Nuri Sabuncu, Remzi Kar, Vahap Çolak ve Metin Buğa’nın isimleri yer aldı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nin tek kadın meclis üyesi Aysun Kocabaş, daha önce Kadın Erkek Eşitlik Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttüğünü ancak bu dönem seçildiği İmar ve Bayındırlık Komisyonu'ndayken başka bir komisyonda yer almasının teknik olarak mümkün olmadığını söyledi. 
Editör: Barış Köksal