Sergide depremle ilgili aydınlatıcı bilgiler içeren, deprem olurken nasıl davranılması gerektiğine yönelik bilgiler sunan deprem broşürleri de dağıtıldı.
İMO Adana Şube Başkanı H. Çağdaş Kaya, Şube Yönetim Kurulu Üyesi Zekeriya Turanbayburt ve şube çalışanları sergiyi gezen Adanalılara sergideki fotoğraflarla ilgili bilgi verdiler, soruları yanıtladılar.
H. Çağdaş Kaya, doğa olaylarının felakete dönüşmemesi için kapsamlı araştırmalarını, raporlarını kamuoyuyla paylaşan İnşaat Mühendisleri Odası’nın, tüm vatandaşlar için güvenli ve sağlıklı yapı üretilinceye kadar çalışmalarını sürdüreceğini vurgulayarak, bu çalışmalarının bir parçası olarak düzenledikleri sergiye gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını ifade etti. H. Çağdaş Kaya, depremlerin yıkıcı etkisini ortadan kaldırmanın, vereceği zararları asgari düzeye indirmenin, deprem yaşanmadan önce alınacak önlemlerde saklı olduğunu belirterek; bilgilenmek isteyen vatandaşların, sergide dağıtılan detaylı bilgiler içeren deprem broşürlerini şube binalarından temin edilebileceklerini de kaydetti.
Editör: Barış Köksal